Na jeden domácí duel se Slezany mají Jihlavané obzvláště krásné vzpomínky. V květnu roku 2012 totiž Vysočina doma právě Třinec porazila 3:0 a mohla oslavit postup do nejvyšší soutěže.

Nyní Jihlavané usilují o totéž a další skalp třineckých fotbalistů by je k jejich cíli opět o krůček posunul.

Vysočina sice po úterní ztrátě ve Vlašimi (1:1) hledí na vedoucí České Budějovice s devítibodovým odstupem, naopak na nebarážové příčky má k dobru bodů osm. „Jednoznačně cítíme nutnost ztrátu z Vlašimi napravit domácí výhrou,“ uvědomuje si asistent jihlavského trenéra Josef Mucha.

Jihlava na podzim v Třinci vyhrála 2:1, když skóre otáčela ve druhém poločase. Třineckým nevyšel vstup do soutěže, dlouho byl přišpendlen na dno tabulky. Poté se však vzchopili. Aktuálně mají na sestupové příčky náskok osmi bodů.

Vstup do jara týmu ale také příliš nevyšel, až v posledním kole se dočkal prvního letošního vítězství. „Čeká nás však těžký zápas proti odhodlanému soupeři. Třinec nedávno vyměnil trenéra, ve středu vyhrál nad silným Varnsdorfem,“ varuje Mucha.

Po zpackaném druhém poločase ve Vlašimi se dají očekávat změny v sestavě Vysočiny. „Na utkání se poctivě připravuje, případné změny zvažujeme,“ potvrzuje Mucha s tím, že Jihlavané budou postrádat zraněné obránce Tlustého a Bredu.“