Oba celky vstoupily do nového ročníku shodnou výhrou 3:1. Východočeši tímto poměrem doma zdolali Vítkovice, Jihlava v Brně převezla domácí Zbrojovku. Tento nesmírně cenný skalp budou chtít nyní hráči Vysočiny potvrdit i v domácím prostředí.

Trenér Martin Svědík postavil v Brně do pole pouze dva nové hráče (plus gólmana Vejmolu), kteří se předvedli v pozitivním světle. „Machuča podal solidní výkon, odvedl hodně černé práce, sbíral odražené míče. Standa (Klobása) vytvořil s Klímou útočný tandem, který nabídl příkladné nasazení a podal výborný výkon,“ zhodnotil jejich přínos trenér.

Jihlavský stratég mohl být spokojen s výkonem i průběhem brněnského zápasu: „Výborně jsme pracovali nejen do obranné fáze, ale i do útočné. Měli jsme lepší pohyb, lépe než soupeř jsme kombinovali a vytvářeli si od začátku nebezpečné akce.“

Náročný trenér ale zároveň nezapomíná hráčům neustále připomínat různé nedotahy a problémy. „Nevyvarovali jsme se zbytečných chyb především ve středu hřiště, kde jsme často faulovali. Důsledkem byla například zbytečná žlutá karta pro Jožku (Urblíka). Vznikalo z toho množství standardních situací, po jedné z nichž jsme inkasovali i branku. V tom jsme byli pomalí v myšlence,“ uvedl Svědík.

S Pardubicemi Vysočina hrála v nedávné minulosti několik přátelských zápasů. Ten poslední v červenci skončil nerozhodně 1:1, remízou skončily i předchozí dva duely. Naposledy se oba protivníci v soutěžním utkání střetli v historické sezoně 2004/2005, ve které si Vysočina vybojovala svůj premiérový vstup do nejvyšší soutěže. Čtvrtého června 2005 tehdy v Pardubicích vyhrála Jihlava 4:2.

Na hřišti ve Stáji to žilo. Přítomní mohli nakouknout do historie klubu TJ Sapeli Polná a užít si nádherné odpoledne a večer s legendami fotbalu Antonínem Panenkou, Karolem Dobiašem a spol.
OBRAZEM: Čtyřicáté výročí nemělo chybu

Podobný výsledek by Vysočina brala i v pátečním večeru. „Naše cesta je jednoznačná. Pokaždé chceme vyhrát a uděláme pro to maximum. Na hráče jsme nároční, kdo nastoupí, musí jít ze hřiště s pocitem, že odevzdal úplně všechno,“ má jasno před utkáním trenér Svědík, který má ve svém životopise jako trenér výraznou pardubickou stopu.

Jeho asistent Michal Šmarda pro změnu působil v konkurenčním Hradci Králové, ale pro rivala má slova uznání. A před zápasem zvedne před svými hráči varovný prst: „Pardubice už představují tradičního a dlouhodobého účastníka druhé ligy. Osa mužstva je delší dobu pohromadě a daří se ji vždy vhodně doplnit. Tým je velmi kvalitní z hlediska organizace hry, kompaktnosti v obranné fázi a do útoku disponuje velmi nebezpečnými hráči. Opravdu nás čeká silný a nepříjemný soupeř, který svoji kvalitu a ambice potvrdil i v úvodním duelu sezony.“

Atraktivní utkání Jihlavy s Pardubicemi se hraje v pátek od 18 hodin.

Místo potlesku slyšeli fotbalisté Zbrojovky (v červeném) v prvním utkání Fortuna:Národní ligy pískot. Brněnský celek podlehl na domácím hřišti Jihlavě 1:3.
Fantastický start. Vysočina rozstřílela Zbrojovku