Po krachu jednání se Spartou se sice zdálo, že pomůže svému celku s bojem o postup do nejvyšší soutěže i na jaře, v posledních dnech ale projevila zájem mistrovská Slavia. A s ní dohoda nakonec klapla. Dvaadvacetiletý stoper odchází do Edenu na půlroční hostování s případnou následnou opcí.

Rodák z Pobřeží Slonoviny přišel do Jihlavy před rokem z třetiligového Vyškova. Pro svůj stoperský post má ideální fyzické parametry, a po nezbytné adaptaci začal přesvědčovat o svém nesporném talentu. „Momo za uplynulý rok prokázal velký sportovní progres a potvrdil potenciál, který jsme v něm už během jeho působení ve Vyškově viděli," těší ředitele klubu Jana Staňka.

Během roku začali ve Vysočině registrovat zvýšený zájem o hráče. "Zaujal celou řadu předních českých klubů a těší nás, že zájem o něj pokračoval i po nedávném nezdařeném přestupu na Letnou," uvedl Staněk s tím, že Tijani měl nabídky na odchod už v létě. „Domluvili jsme se však s hráčem i jeho manažerem, že ideální bude, aby podzim hrál u nás, a další krok ve své kariéře učinil v zimě," vysvětlil šéf Vysočiny.

Tak se i stalo. Tijani má nyní půl roku na to, aby přesvědčil mistrovskou Slavii, že jeho kvalita odpovídá této ohromné sportovní výzvě.