Historie vzájemných střetnutí je mladá. Chrudim se dosud s Vysočinou střetla pouze ve dvou ligových duelech. V minulé sezoně oba protivníci využili vlastního hřiště k zisku tří bodů.

V živé paměti je především jarní televizní utkání v Chrudimi, kde Vysočina po defenzivním kolapsu ve druhém poločase čtyřikrát inkasovala, a nechtěně tak přispěla k úspěšné záchranářské misi loňského nováčka.

Jihlavané by raději navázali na podzimní domácí utkání, ve kterém po gólech Zoubeleho a Levina vyhráli 2:0. Především proto, že před ligovou přestávkou utrpěli v Hradci Králové shodou okolností také nepříjemnou čtyřbrankovou sprchu.

JOSEF MORKUS. Manažer FKM Vysočina Jihlava.
Chceme ho tady zase pozvednout, říká o ženském fotbale Morkus

Částečné zvednutí sebevědomí přišlo ve zmíněném pohárovém utkání (výhra 6:1), posílení pozice mezi úzkou špičkou by mělo následovat v tomto utkání. „Kombinovali jsme kondiční i herní tréninky. Trochu jsme potrénovali, abychom dobili baterky pro zbytek podzimu. Zařadili jsme i netradiční teambuildingové prvky,“ popsal průběh uplynulých čtrnácti dnů asistent jihlavského trenéra Josef Mucha, který část období tým vedl místo Radima Kučery, jenž si plnil reprezentační povinnosti.

Jihlavskému celku se prakticky vyprázdnila marodka, na které setrvává už jen záložník Ritter. Volba základní jedenáctky tak bude pro trenéry příjemnější starostí, bude na výběr z většího kádru. „Čeká nás těžký zápas proti týmu, který pravděpodobně bude vycházet ze zatažené obrany. Věříme, že se přesto dokážeme gólově prosadit a že utkání výsledkově zvládneme,“ uvedl před zápasem jednoznačně Mucha.

ÚSPĚŠNÝ KÁDR. Fotbalistky FKM Vysočina Jihlava po postupu do MSL.
Vysočina hraje fotbalovou ligu žen a žákyň