Vysočina vstoupila do utkání aktivně a záhy byla odměněna. Nejprve sice Jawo v dobré pozici napálil jen tyč hostující svatyně, v deváté minutě už ale pálil přesně, když dostal přesný pas do běhu za obranu Chrudimi, a otevřel skóre – 1:0.

Jenže z vedení se domácí neradovali dlouho. Dostálek se probil do vápna a mezi nohy překonal Vejmolu.

Střelecky zajímavá první půle tím však ještě neskončila. Po půlhodině hry zahrál Janoušek ve vápně rukou a jihlavský kapitán Vaculík vrátil favoritovi vedení.

Ani to však Vysočině nevydrželo dlouho. Těsně před koncem úvodního dějství zapomněla domácí obrana na Krčála, který si přesně naběhl na centr z rohu osamocený a měl čas zamířit přesně – 2:2.

Vyrovnaný stav byl sice z pohledu domácích překvapivý, ale především navzdory povedenému vstupu do utkání také ještě milosrdný. Chrudimští si vypracovali více nebezpečných situací ve vápně a svůj tým několikrát výrazně podržel gólman Vejmola.

Utkání 11. kola FNL mezi FC Vysočina Jihlava a MFK Chrudim.
Přestávka skončila. Vysočina přivítá Chrudim

Jihlavané chtěli po změně stran znovu rychle získat vedení do své moci, ale první nebezpečná akce opět skončila na konstrukci branky. Smejkalovu ránu zastavilo břevno za Mrázkem.

Hosté se sympaticky nesnažili jenom bránit příznivý výsledek, na hřišti se proto odehrávaly zajímavé akce na obou stranách. Za Chrudim zahrozili například Sulík či Rybička, na druhé straně byli velmi agilní Javůrek a Jawo.

V momentech, kdy mohlo zahřmít u obou branek, vyšlo skvěle střídání domácímu trenérovi Radimu Kučerovi. Dvacet minut před koncem vystřídal zkušené duo Vaculík, Zoubele, a jejich náhradníci zařídili třetí branku Vysočiny. Pět minut po vstupu na hrací plochu pronikl Rezek zleva obranou soupeře a Mikuš uklidil míč do správného prostoru – 3:2.

Chrudimští měli dvě možnosti do třetice skóre vyrovnat. Ve velké šanci před brankou domácích ale na centr nedoskočil Vencl, v úvodu nastavení prošel míč nikým nepovšimnutý podél brankové čáry jihlavské branky.

Nakonec udeřilo na druhé straně, když svůj střelecký apetit i v tomto utkání udržel Klobása, který přesně zakončil další povedenou akci Rezka.

JIHLAVA – CHRUDIM 4:2

Góly: 9. Jawo, 31. Vaculík (PK), 74. Mikuš, 90.+3 Klobása – 21. Dostálek, 44. Krčál. Rozhodčí: Vojkovský – Horák, Hurych. ŽK: Tijani – Janoušek, Sulík, Sixta, Ujec, Vencl. Diváci: 1 142. Poločas: 2:2. Jihlava: Vejmola – J. Pavlík, Vedral, Tijani, Javůrek - Smejkal, Fortelný, Vaculík (69. Rezek), Zoubele (69. Mikuš) – Klobása, Jawo (83. Lacko). Chrudim: Mrázek – Sulík (67. Řezníček), Krčál, Vencl, Hlavsa – Janoušek, Sixta – Kesner, Rybička (81. Ujec), Dostálek (72. Froněk) – Vašulín.