Byla to televizní lekce o tom, kterak prohrát utkání, ve kterém jste lepším celkem. Jihlavané nastoupili na hradeckém stadionu v ofenzivním rozestavení se dvěma útočnými hroty, a od úvodního hvizdu dominovali na míči.

Záhy také byli odměněni, když Klobása už v sedmé minutě otevřel skóre. Jenže o chvíli později Kvídův šlapák a následný pád po souboji s Jawem posoudil sudí jako penaltu pro domácí a bylo vyrovnáno.

Po půlhodině hry mohl Klobása dostat Vysočinu znovu do vedení, sám před brankou ale trefil jen vybíhajícího Ottmara. Odražený míč následně ještě ukořistil Fortelný, prázdnou svatyni Hradeckých netrefil…

A protože Ottmar zlikvidoval i povedené dalekonosné rány Fortelného a Smejkala, skončila první půle smírně. „Nevyužili jsme naši převahu,“ mrzelo trenéra Radima Kučeru v televizním rozhovoru. „Dominovali jsme na míči, měli šance, ale neproměňovali je.“

Také druhý poločas začal pod taktovkou hostí. Jenže v končící hodině hry přišla hrubka Tijaniho na půlce, brejk do otevřené obrany vedl Šípek, na Vejmolu ale nevyzrál.

Po dalších osmi minutách Tijani znovu zaspal, nezachytil náběh Prekopa, který sám před gólmanem nezaváhal – 2:1. Vzápětí mohl vyrovnat Klobása, Ottmar skvěle u tyče zasáhl.

Naproti tomu domácí byli maximálně produktivní. Další nenápadný centr si našel ve vápně nejmenší hráč na hřišti Vlkanova a hlavou zvýšil vedení Hradce. „Domácí bránili a trestali naše skuliny,“ krčil rameny Kučera.

Koubkovo snížení sice znamenalo ještě šanci pro Vysočinu, ale když Tijani na polovině hřiště prohrál hlavičkový souboj a Vlkanova potrestal Vejmolovo vyběhnutí daleko za vápno přesným obloučkem, bylo o výhře domácích rozhodnuto. „Pro Jihlavu je to krutý výsledek, byla v utkání lepší. Nám zápas nevyšel, ale musím kluky pochválit za bojovnost. Toto vítězství je pro nás nesmírně cenné,“ lebedil si domácí kouč Zdenko Frťala.

HRADEC KRÁLOVÉ - JIHLAVA 4:2

Góly: 14. (PK), 82. a 88. Vlkanova, 66. Prekop – 7. Klobása, 85. Koubek. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Mikeska. ŽK: Javůrek, Vedral. Diváci: 888. Poločas: 1:1.

Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – Zbrožek, Černý (56. Soukeník) – Šípek (72. Firbacher), Vlkanova, Frýdek (56. Durděvič) – Prekop.

Jihlava: Vejmola – J. Pavlík (80. Koubek), Vedral, Tijani, Javůrek - Smejkal, Fortelný, Lacko, Mikuš (74. Rezek) – Klobása, Jawo (63. Zoubele).