I. B TŘÍDA – SK. A

LUČICE – A. DŮL 8:2

K vidění byl v Lučici kvalitní zápas, který v pozitivním slova smyslu zastínil výkon Martina Lančariče. Ten se totiž blýskl sedmi brankami v soutěžním utkání, který vyrovnal historický rekord klubu Romana Malinského. Domácí nejprve po jeho třech střelách vedli 3:0, ale hosté dokázali snížit na dostřel. Nejprve se Tichánek trefil krásnou střelou z přímého kopu a následně poslal míč k tyči. Ovšem hned vzápětí odpověděl Dominik Svoboda a zvýšil vedení Lučice na 4:2. Po změně stran se ukázal také lučický brankář Rýdl, který nejlepšímu hráči soupeře, Tichánkovi vytáhl jasný gól ze šibenice. A pak už opět úřadoval Lančarič, když přidal ještě čtyři branky. Domácí stáli proti zdatnému soupeři, ale dokázali splnit do puntíku rady trenéra Michala Gajdoše a jasně zvítězil 8:2. Domácím navíc chyběla pětice hráčů, ale s tím se vyrovnali na jedničku, protože mají vyrovnaný širší kádr.

Góly: 9., 23., 35., 58., 75., 85. a 88. Lančarič, 45. Svoboda – 37. a 44. Tichánek. Rozhodčí: Zadina. ŽK: 1:4. Diváci: 85. Poločas: 4:2. Antonínův Důl: Kovačík – Všohájek, Slavík, Čurda, Pokorný – Škrdla, Šancl, Tichánek, Vorálek – Gavallér, Zdarsa.

SVĚTLÁ N. S. B – BATELOV 0:4

Batelov nezačal moc dobře, do velké šance se dostal jeden z domácích hráčů, ale naštěstí se z malého vápna neprosadil. A poté zaúřadoval Havlíček, který se opřel do míče a krásně ho poslal do horního růžku. I branka na 2:0 byla povedená, a hlavně pohotová. Domácí faulovali před svým vápnem, a než se stačili zformovat, po rychlé rozehrávce se dostal před Váchu Marian Blaško, jehož zakončení nemělo chybu!

Po obrátce se Batelov musel hlavně bránit. Světelští zahájili náporem, měli i šance, ale buď pálili mimo, nebo ztroskotali na Chábovi. Hosté tak drželi dvoubrankový náskok, který v závěru ještě pojistili. Po brejku se trefil z vápna Havlíček, a tečku udělal Marian Blaško, který vlétl do souboje s obránci, přehodil gólmana a neomylně zakončil.

Góly: 4. a 84. Havlíček, 36. M. Blaško, 89. Čekal. Rozhodčí: Polanecký. ŽK: 3:2. Diváci: 150. Poločas: 0:2. Batelov: Cháb – Ramach, Hron, Houzar, Ehrenberger (83. Janko) – O. Beseda (71. Kupka), L. Kapoun, M. Blaško (88. Hradecký), D. Blaško – Havlíček, Čekal.

I. B TŘÍDA – SK. B

HAMRY – LUKA N. J. 3:2

V první půli byli hráči hostujících Luk lepší na balonu, byli také rychlejším a důraznějším týmem. Do vedení šly přesto Hamry, po rychlém brejku se prosadil Havlík – 1:0. Hosté však během pěti minut skóre otočili, a to ještě mohli domácí borci děkovat gólmanu Pinkavovi, který další šance dokázal zlikvidovat. Nástup do druhé půle však vyšel Hamrům dokonale. V 53. minutě David Zeman prostřelil gólmana hostů, za další tři minuty pak zařídil obrat Stanislav Zedníček – 3:2.

„Ve druhé půli jsme hosty k ničemu nepustili, byl to od nás mnohem lepší výkon než v prvním dějství,“ poznamenal hrající trenér Hamrů Vojtěch Zedníček.

Góly: 35. Havlík, 53. D. Zeman, 56. S. Zedníček – 36. Hájek, 40. Toman. Rozhodčí: Beseda. ŽK: 3:2. Poločas: 1:2. Luka: R. Toman – Čaloud, Pokorný, Číhal, Kubeš – Horáček, Bratršovský, Navrátil, Vařejka – Hájek, F. Toman.

Ilustrační foto.
Ve druhé půlce jsme hráli poctivěji, říká kouč Polné Babínek

SLAVOJ POLNÁ B – NEDVĚDICE 1:2

Ačkoliv papírovým favoritem byli hosté, kteří ještě nepoznali hořkost porážky a jsou na opačném pólu tabulky, měl domácí celek jasno: utnout černou sérii porážek a konečně bodovat. V první půlce to mladíci z Polné zvládli dobře, udrželi bezbrankový stav, což byl při jejich nelichotivém skóre dobrý základ. Jenže hned po příchodu z kabin neuhlídali Vašíčka, který poslal Nedvědici do vedení. To hosté drželi až do 75. minuty, v níž se konečně prosadil i Slavoj. Juříček rozjásal výběr Polné, a zadělal na první bod. Ten však nepřišel, protože v závěru dostal Voráček druhou žlutou, a o dvě minuty později využil přesilovou hru Pokorný!

Góly: 75. Juříček – 46. Vašíček, 89. Pokorný. Rozhodčí: Niederle. ŽK: 5:1. ČK: 1:0 (87. Voráček). Diváci: 87. Slavoj Polná B: Rychtecký – Dvorský, Gondek, Šorf (90. Smutný), Voráček – Sedmík (63. Juříček), Drápela (76. Staněk), Jirka (81. Pavelka), Jan Bohdálek (46. Vacek) – Mühlfeit, Čaloud.

STONAŘOV – PŘIBYSLAVICE 5:2

Po první půlce to s domácími moc slavně nevypadalo, jelikož se z pokutového kopu prosadil hostující Matějek. A to přitom Přibyslavice přijely jen s jedenácti muži! Jenže Stonařovští zmobilizovali o přestávce síly a hned po příchodu na hřiště zadělali na obrat. Nešpor vyrovnal, o chvíli později udeřil Turoň, a po něm dvakrát zacílil neomylně Kozojed, a rázem to bylo 4:1! Dominanci domácích ve druhém dějství korunoval ještě M. Příhoda, a i když měl poslední gólové slovo přibyslavický Venhoda, tak na jasné výhře Stonařova to nic neměnilo.

Góly: 47. Nešpor, 51. Turoň, 69. a 79. Kozojed, 82. M. Příhoda – 26. Matějek (PK), 90. Venhoda. Rozhodčí: Ryšánek. ŽK: 3:2. Diváci: 68. Poločas: 0:1. Stonařov: Měrtl – Bláha, Kozojed, Láznička (84. Pivoňka), Plavec, M. Příhoda, Toth, Špaček, Turoň (61. Urbánek), Nešpor, Kubík.