Na bedřichovském pažitu se hrál od začátku zajímavý fotbal, a v úvodu se starali o nebezpečné akce zejména hosté. „Po našich hrubkách měli rychlé protiútoky, naštěstí jim nevycházela finální přihrávka, nebo nás podržel Šána. Ty jejich šance jsme přežili,“ oddychl si trenér domácího výběru Zbyněk Peštál. „Taková klasická věc. My jsme to měli během první půlky rozhodnout. Hráli jsme dobře, a když nebudu přehánět, tak jsme měli tři vyložené šance, a to jsem s tím počtem ještě dole,“ kroutil hlavou kouč hostů Jan Chrmosta.

I tak ale jeho tým udeřil jako první. Trenérův syn pláchl po straně a nedal střelou po zemi Šánovi žádnou šanci. „Bohužel jsme pak po tom gólu vyklidili hřiště a domácí nás zatlačili,“ stěžoval si znovu lodivod Dobronína, který během chvíle o vedení přišel. Nejdříve Lacina zatočil míč od rohového praporku tak šikovně, že skončil v síti. Vzápětí vyšel Bedřichovu rychlý brejk. Tůma prošel kolem obránců, nahrál Lacinovi, a bylo to 2:1. „Ten jejich gól nám pomohl, začali jsme hrát, co jsme chtěli, a dokázali jsme to otočit. Zbytek poločasu se dohrál bez větších příležitostí,“ doplňuje bedřichovský Peštál.

Domácí ve druhé půlce navázali na zlepšený výkon z konce prvního dějství a po zásluze vedení zvýšili. Mladičký Lengál zatáhl míč, předložil ho Lacinovi, a ten zkompletoval hattrick. Dobronín nehrál dobře, ale i tak dokázal čtvrt hodiny před koncem zadělat na drama. Tomáš Sedláček dokázal udeřit po skrumáži, a měl v závěru na noze i vyrovnání, ovšem další jeho pokus prošel těsně vedle tyčky. To už Bedřichov hrál bez vyloučeného Laciny, který předvedl dva zbytečné zákroky na žlutou kartu.

„Bylo to kvalitní utkání, důrazné, ale nesklouzlo to k žádným excesům. A z mého pohledu jsme si výhru zasloužili víc. Snažili jsme se hrát fotbal, oni balony jen nakopávali. Ale je pravda, že jsme mohli na začátku dostat tři góly, a vypadalo by to také asi jinak. Až pak jsme byli lepším týmem. Měli jsme problémy se sestavou, nastoupili mladí kluci, a třeba Lengál to zvládl velmi dobře. Ale celý mančaft chválím za nasazení,“ uzavírá Zbyněk Peštál.

„Ve druhé půlce to domácí kontrolovali, hráli dobře. My se to snažili zvrátit, ale naráželi jsme na organizovanou obranu a na vyrovnání jsme nedosáhli. Opět jsme zaplatili za to, že nedáváme šance,“ dodává Jan Chramosta.

BEDŘICHOV– DOBRONÍN 3:2

Góly: 33., 34. a 66. Lacina – 29. Chramosta, 75. T. Sedláček. Rozhodčí: Burian. ŽK: 5:0. ČK: 1:0 (84. Lacina). Diváci: 150. Poločas 2:1. Bedřichov: Šána - Novák, Mašek, Paulík, Mareš - Janák (89. Fuxa), Pojer, Göth, Lengal (88. Krasimirov) - Lacina, Tůma. Dobronín: Jonáš - Novotný, L. Sedláček, Cink, Smejkal - Horáček, Pospíchal, Zamazal (72. Bořil), Svoboda (64. Mikšíček), Chramosta - T. Sedláček.

Ilustrační foto
Okresní fotbalové soutěže mužů - Jihlavsko