Bedřichov v prvních třech kolech neztratil ani bod, a na vítězné vlně se svezli o víkendu. I když prvních dvacet minut nikdo výraznou převahu neměl. „Telč začala slušně, byla tam na každé straně jedna šance,“ nastiňuje kouč Bedřichova Zbyněk Peštál.

„Začátek byl vyrovnaný, ale oni byli kvalitní v přechodu do útoku, rychlí a přímočaří. Dali nám dva góly, a my se sesypali,“ pokrčil rameny kouč hostů Jiří Nerad, a tím poukázal na bedřichovský tlak, z kterého pramenila úvodní trefa Tůmy, jemuž nabil Novák. Za chvíli se prosadil po individuální akci Lacina. „A to ještě do poločasu trefil dvakrát tyčku Lacina, jednou Tůma,“ přidává Peštál, že vedení mohlo být klidně výraznější. „Ten stav mohl být krutější,“ uznal Nerad.

Ilustrační foto.
Slavia plná individualit doma potvrdila roli favorita

Ve druhém dějství přidal třetí pojistku Lacina. „Kluci skvěle zahráli nepřímý kop ve vápně,“ pochválil bezchybnou akci trenér Bedřichova. A přestože pak hosté zvýšili aktivitu a Kadeřábek hlavou snížil, žádné drama z toho nebylo. Po samostatném úniku se totiž prosadil Novák a střelou z přímého kopu završil hattrick Lacina, který ještě v závěru mohl svůj střelecký zápis rozšířit, ale na Vašinovi ztroskotal, a potřetí v utkání orazítkoval tyčku. „To už zkoušel různá zakončení,“ protočil očima Peštál. „Snad si to nechal na jiné zápasy,“ přeje si.

Nicméně i přesto mohl kouč Bedřichova chválit. „Za předvedený výkon celý tým,“ neváhal. „Spokojený jsem i s výsledkem, i když těch gólů jsme mohli dát víc. Ale pochválil bych i Telč, která se snažila hrát fotbal, žádného zanďoura a nakopávání,“ dodává Zbyněk Peštál.

V Telči ale museli kousat už třetí porážku v této sezoně. „Děláme hrozné chyby a dostáváme jednoduché góly. Nejsme schopní to po ztrátě přerušit a doplnit,“ odkrývá velký problém kouč Jiří Nerad. „Sice se snažíme hrát fotbal, ale nesmíme dělat takové hrubky. Ta výhra domácích je naprosto zasloužená,“ dodává kouč poražných.