Takový začátek se nečekal, jelikož domácí vždycky mívají úvodní minuty pod kontrolou. Tentokrát však zaostávali a po osmi minutách už prohrávali 0:2! „My jsme začali špatně, hosté nás překvapili chutí a pohybem,“ uznal kouč Dobronína Jan Chramosta. „Povedl se nám vstup. Domácí jsme myslím zaskočili aktivitou,“ doplňuje bedřichovský protějšek Zbyněk Peštál.

Po stříleném rohu se prosadil nejprve hlavičkující Göth, druhou ránu soupeři zasadil Lacina, který využil zaváhání v defenzivě. „My jsme byli dvacet minut špatní. Bedřichov nás přehrával,“ nelíbila se Chramostovi hra jeho týmu.

I tak ale přišlo po necelé čtvrthodině snížení. Horáček utekl, byl ve vápně sražen, a Zamazal penaltou nepohrdl. „Bohužel jsme naší chybou v obranné činnosti udělali zbytečnou penaltu a domácí tím dostali zpět do zápasu. Ale byl to kvalitní fotbal, v první půlce vyrovnaný. Domácí měli jednu velkou šanci, tu nevyužili, my jsme měla dva protiútoky, které gólem také neskončily,“ doplňuje Peštál.

Druhý poločas nabídl trochu jiný obraz hry. Dobronín se dostal do tempa a začal být nebezpečný, o čemž sehosté přesvědčili po čtyřech minutách. Horáček přešel přes tři hráče, obešel i Šánu, a bylo to 2:2! „To vyrovnání jim pomohlo psychicky. Přehrávali nás, byli aktivnější, tlačil to do vápna a měli vyložené příležitosti,“ říká bedřichovský trenér, jehož svěřenci ale nápor domácích přežili bez úhony. „Bušili jsme do nich. Měli jsme dost šancí. Horáček dvakrát dal vedle, jednou Chramosta než stačil vystřelit, tak mu to vypíchli. Bedřichov měl jednu šanci, gólman špatně vyběhl, ale Cink to uhasil,“ nastiňuje další průběh Jan Chramosta.

Utkání 26. kola FNL mezi FC Vysočina Jihlava a FK Viktoria Žižkov.
Doma opět výhra. Vysočina si pohrála s nebohým Žižkovem

Čekalo se, jestli nějaký gól vůbec padne, a když už senachýlil konec, rozhodující branka přišla. „Bohužel se pískala penalta, a k tomu já se vyjadřovat nebudu. Jestli se pískají takové kontakty, tak by muselo být sedm pokutových kopů,“ pokrčil rameny kouč Dobronína.

Z bílého puntíku Novák nezaváhal, a Bedřichov mohl slavit tři body. „Jsou šťastné,“ ví Zbyněk Peštál. „A pro nás jsou velmi cenné. Z Dobronína se moc nevozí. Nám určitě pomohly ty góly ze začátku. Myslím, že jsme tam nepodali špatný výkon. Oni mají kvalitní tým, vynikající fotbalisty, takže to bylo těžké utkání. Fotbal se ale hraje na góly, a těch jsme dali víc,“ dodává trenér Bedřichova.

„Když to zhodnotím celkově, tak v první půlce byli lepší hosté, dominovali. Ve druhé jsme byli lepší my, ale když s prvním neproměníte takové šance, které máte, nedá se nic dělat. Takový je fotbal, já klukům nemohu nic říct, makali,“ uzavírá Jan Chramosta.