I. A TŘÍDA – SK. A

KOSTELEC – KOŠETICE 0:0

Hosté měli mírnou optickou převahu, ale nevypracovali si žádnou vyloženou gólovou šanci. Domácí mohli strhnout vítězství na svou stranu v první půlce, chybu v rozehrávce vystihl Zadražil, ale gólman Jíša ho vychytal.

Ve druhé půlce byl po hodině hry blízko rozhodujícímu momentu opět Zadražil, jeho pokus po centru z přímoho kopu ovšem orazítkoval jen břevno košetické branky. A protože se neujaly ani další střely domácích, dospěl zápas do zasloužené remízy. „Mohu říci, že jsem spokojený s předvedenou hrou. Kluci podali velmi takticky disciplinovaný výkon a my bod bereme, protože Košetice jsou kvalitní soupeř,“ hodnotí trenér Kostelce David Votava.

Rozhodčí: Beneš. ŽK: 1:3. Diváci: 26. Kostelec: Žatečka – Doležal, Novák, Hrubeš, Procházka (74. Lukšů) – Vavroušek (84. Stockinger), Fejt, Votava, Nikodým – Flégr, Zadražil.

HUMPOLEC B – ČERNÍČ 3:1

Papírové předpoklady se naplnily, bohužel pro Černíč, která se po víkendu na chvostu tabulky osamostatnila. Po necelé čtvrthodině poslal domácí do vedení Bláha, a i když se hosté snažili, tak v koncovce se dál trápí. To Kříženecký na tom byl lépe, jelikož zvýšil na 2:0. A než se stačila Černíč rozkoukat, bylo to o tři góly. Prchal zacílil přesně. A v poločase to tak s hosty nevypadalo vůbec dobře. Přestávka nakonec také nepomohla. Zajímavý byl až závěr. Nejprve Černíč přišla o vyloučeného Lacinu, po pěti minutách uviděl červenou kartu i domácí Zástěra, po jehož zákroku snížil z penalty Lovětínský. Jenže to bylo vše, na co se jeho tým zmohl. Tři body zůstaly v Humpolci.

Góly: 14. Bláha, 33. Kříženecký, 38. Prchal – 85. Lovětínský (PK). Rozhodčí: Šimek. ŽK: 1:3. ČK: 1:1 (85. Zástěra – 80. Lacina). Diváci: 50. Poločas 3:0. Černíč: M. Novák – V. Leitkep, Nosek, Gall, M. Leitkep – Bruzl (66. Janko), Pöndl (18. Doležal), Janoušek (74. Deutschar) – Lovětínský, Čermák.

KAMENICE N. L. – TŘEŠŤ 3:1

Obrat jako první lídra o body. S takovým cílem vstupovali hosté do sobotního mače, který se ale podle jejich představ nevyvíjel. O úvodní trefu zápasu se totiž postaral domácí Filípek, a to běžela teprve 6. minuta! Třešť pak přežila pár šancí soupeře, sama také několikrát zazlobila, ale vyrovnání se zrodilo až těsně před pauzou, úspěšný byl Herkner.

Druhé dějství nabídlo kamenickou jízdu za třemi body. Lídr soutěže ukázal svou sílu a v 69. minutě si vzal Šuranským vedení zpět. A aby náhodou Třešť nevyrovnala, přidal po dalších devíti minutách pojistku Houser. Dvoubrankové manko hosty vykolejilo a závěr už mo dramatický nebyl.

Góly: 6. Filípek, 69. Šuranský, 78. Houser – 45. Herkner. Rozhodčí: Hanzl. ŽK: 2:2. Diváci: 100. Poločas 1:1. Třešť: Pešta (46. Pokorný) – Tausch, Novotný, J. Kříž, Lupač – Budíček, Klaus (80. Hartl), Herkner, P. Svoboda – Kantor (86. Švejda), Mareš.

LEŠTINA – TELČ 1:1

Telči, která přijela na Havlíčkobrodsko jen se třináctičlenným kádrem, se nepovedlo poskočit v tabulce na druhé místo. Za remízu je alespoň třetí, což je ovšem škoda, protože po půlhodině hry a trefě Vašiny vedla. Z druhého dějství ale uběhla čtvrthodina a bylo vyrovnáno. Remízový stav zařídil Štros. A protože v závěru neuspěl ani jeden tým, body se dělily.

Góly: 60. Štros – 31. Vašina. Rozhodčí: Soukupová. ŽK: 3:2. Diváci: 150. Poločas 0:1. Telč: Misař – Nerad, Jančo (89. Kadlec), Smejkal, Novák (73. Sevelda), Všohájek, Kudláček, Kubelka, Vašina, Žákovský, Páral.

I. A TŘÍDA – SK. B

RAD. SVRATKA – DOBRONÍN 1:2

Domácí začali aktivně a během deseti minut měli dvě šance. „Ty naštěstí neproměnili,“ oddechl si trenér hostů Jan Chramosta, jehož tým udeřil hned ze své první příležitosti. Smejkal nahrál volnému Tomáši Sedláčkovi, a ten se nemýlil. Svratka pak přitlčila na pilu a po standardce vyrovnal Šacl.

Ve druhé půlce Dobronín začal hrát ofenzivněji, měl dvě šance, ale udeřit dokázal až Tomáš Sedláček, po rychlém brejku vrátil svým barvám vedení. „Bylo to spíš o tom, kdo dá gól, a nakonec jsme to byli my. Stálo při nás i trochu štěstí. Určitě to jsou cenné body a velký úspěch,“ přeje si Chramosta.

Góly: 18. Šacl – 13. a 72. T. Sedláček. Rozhodčí: Masopust. ŽK: 1:1. Diváci: 120. Poločas 1:1. Dobronín: Jonáš – Štefko, Cink, Hlávka, Laňka – Horáček, L. Sedláček, Posíchal, Smejkal – Bořil (71. D. Meloun), T. Sedláček (90. Macek).