Začátek sezony se Bedřichovu nad míru povedl. Tři kola, devět bodů, první místo. Parádní výčet. „Je to odraz toho, že hráči trénujíc poctivě, docházka je dobrá, baví je to, a i v těch zápasech to podle toho tak vypadá,“ pochvaluje si kouč Zbyněk Peštál. „Ale musíme pořád makat, zase jsou to jen první tři zápasy, které ještě nikdy nikomu nic nevyhráli. Čeká nás dalších třiadvacet utkání. Je to dobrý start, ale nesmíme usnout na vavřínech,“ zůstává na zemi trenér.

Ten je rád, že si s týmem sedl. „Každý má svůj způsob trénování, já se snažím trénovat stejně jako v Třešti. A samozřejmě ty dobré výsledky nám do trénování pomohou, to je samozřejmě lepší, než kdyby se třikrát prohrálo,“ ví kouč Bedřichova, který během letní přípravy zamíchal několika hráči na různých postech. „Styl hry jsme neměnili, neměli jsme moc času, letní příprava není dlouhá. Akorát někteří kluci hrají na jiných postech, v přípravě jsme měli tři zápasy, v kterých jsme to vyzkoušeli, a zatím to vypadá, že to je dobře,“ reaguje Peštál.

Bedřichov je i proto lídrem. Porazil rezervu Havlíčkova Brodu 5:0, Kamenici nad Lipou 3:2 a naposledy zvítězil 3:0 na půdě „béčka“ Humpolce. „My jsme byli v tom zápase lepší, pohyblivější, běhavější a do poločasu jsme mohli vést klidně 4:0. Na začátku druhé půlky nás trochu soupeř přehrával, trefili tyčku, bylo to naším uspokojením, ale když jsme dali třetí gól, tak se to zlomilo. Měli jsme tam pak ještě dost brejků, ale to už jsme spíš vymýšleli,“ dodává.

Ilustrační foto.
Musíme pořád makat, říká Peštál