I. A TŘÍDA - SK. A

BEDŘICHOV – TŘEŠŤ 3:1

Na začátku se hrál hodně vyrovnaný fotbal, nikdo se nikam nehnal a šancí bylo jako šafránu. Domácí si tak pomohli standardní situací. Po centru Pojera se dostal míč až k Marešovi, a ten hlavou rozvlnil sít. V závěru poločasu byli lepší hosté, dostali se do tlaku, ale Šána přečetl kličku Herknera,a tím udržel čisté konto. Za chvilku se Bedřichov dostal do dvougólového trháku. Po dlouhém nákopu se nedomluvil stoper s gólmanem a Novák měl snadnou práci zvýšit na 2:0.

Bedřichovští pak přestávku gólově orámovali, když se po rohovém kopu prosadil hlavou Mareš. „Standardkami jsme si pomohli. Třešť to ale nezabalila, snažila se dál hrát, a my už se více soustředili na obranu,“ doplňuje kouč Bedřichova Zbyněk Peštál, který před pár lety vedl i Třešť. Ta se sice dočkala snížení, o které se postaral po centru Nechvátal, ale závěrečný tlak jí ani přes velkou snahu Pavla Svobody víc nepřinesl. Pouze Paulík musel předčasně po druhé žluté do kabin.

„Určitě jsme spokojený s body. Kluci to odmakali, sice to nebylo z naší strany moc pohledné, ale proti těžkému soupeři bojovali. Rozhodl asi ten druhý gól na konci prvního poločasu. Zatím si to užíváme, jsme na vítězné vlně, ale musíme se připravovat dál, dokud se nám daří, tak se snažíme nasbírat co nejvíce bodů,“ dodává Peštál.

Góly: 27. a 47. Mareš, 44. Novák – 73. Nechvátal. Rozhodčí: Doskočil. ŽK: 4:1. ČK: 1:0 (87. Paulík). Diváci: 75. Poločas 2:0. Bedřichov: Šána – Pojer, Grepl, Paulík, Mareš – Dvořáček (81. Fuxa), Janák (90. Vaněk), Göth, Štěpánek – Novák, Tůma (85. Klofáč). Třešť: Kousal – Nechvátal, J. Svoboda, Tausch, Novotný (72. Veselý) – Krejčí (83. J. Kříž), Kantor, Gutwald (49. Lupač), Mareš – P. Svoboda, Herkner.

DOBRONÍN – SVĚTLÁ N. S. 2:2

Domácí začali aktivně, ale do první šance se po chybné rozehrávce dostali hosté. Tu však nedali, následovala akce, po které byl sražen T. Sedláček ve vápně a Cink z penalty otevřel skóre. Domácí gól nabudil, vytvořili si další šance, které ale přišly vniveč. A tak udeřili hosté. Z dálky přesně do šibenice zamířil Pešek a vyrovnal. Tři minuty před koncem poločasu krásně servíroval Pospíchal míč na Horáčka, který nezaváhal.

Dobronínu znovu patřil úvod druhé části, Smejkal trefil spojnici břevna a tyče. Pak měl vyloženou šanci Horáček, který postupoval sám na Novotného, ale ten byl proti zvýšení. V závěru Dobronínu ubývaly síly, hosté začali vystrkovat růžky a dvakrát se musel vyznamenat Kotrba. Ten nakonec po rohu kapituloval podruhé. Křikava se postaral o dělbu bodů.
„Musím říci, že jsem z toho hodně zklamaný. Znovu jsme doplatili na to, že nedáváme šance, je to trestuhodné, co zahodíme. Ale Světlá byla nebezpečná,“ doplňuje kouč Dobronína Jan Chramosta.

Góly: 10. Cink, 43. Horáček – 24. Pešek, 86. Křikava. Rozhodčí: Straka. ŽK: 0:1. Diváci: 90. Poločas 2:1. Dobronín: Kotrba – Smejkal, Zamazal, Cink, Laňka – Horáček, L. Sedláček (89. Bořil), Pospíchal, Svoboda – Chramosta, T. Sedláček (72. Novotný).

TELČ – ŠTOKY 3:1

Telč byla lepší a první půlku po zásluze vyhrála. Hrubku v defenzivě potrestal Jančo, který utekl obraně a trefil se k tyči. „To nás uklidnilo, ale jinak první poločas byl takový nevýrazný z obou stran. Nemělo to rychlé tempo, ale my jsme byli trochu lepší,“ doplňuje kouč domácích Jiří Nerad.

Jenže hned na začátku druhé půlky se po autovém vhazování prosadil Žila, který z úhlu propálil Misaře, a bylo vyrovnáno. Štoky to ale moc nenabudilo, takže aktivnější byla Telč. A té se povedlo znovu udeřit. „Naštěstí jsme se nesesypali,“ potěšilo Nerada, kterému udělal radost opět Jančo. Po brejku a dobré práci svých spoluhráčů uklidil míč do odkryté branky. Stejný hráč po hodině hry završil hattrick. Hlavou se trefil po standardce. „Sice nehrál moc dobře, ale dal hattrick, a to se počítá. A pochválil bych ještě Procházku a Chalupa, kteří nám přišli pomoci z céčka a hráli velmi dobře. Dali tam zkušenost a vnesli klid do té naší rozhárané hry. My jsme potřebovali dnes vyhrát a já byl celkem zaskočený, jak hrály Štoky pasivně,“ doplňuje kouč fotbalistů Telče.

Góly: 23., 50. a 61. Jančo – 46. Žila. Rozhodčí: Beneš. ŽK: 1:1. Diváci: 134. Poločas 1:0. Telč: Misař – Procházka, Kujal, Nosek, Novák – Páral, Klobas, Chalupa (60. Matouš), Jančo – Kadeřábek, Hejda.

HUMPOLEC B– KOSTELEC 2:0

Po čtvrthodině hry se ujali vedení domácí hráči zásluhou Prchala. Kostelec byl ale také nebezpečný, jenže žádnou ze tří dobrých příležitostí nedokázal přetavit v gól. Humpolecká rezerva mohla své vedení také navýšit, ale jednou byl proti Plavec, podruhé domácí akci překombinovali.

Druhou půlku zahájili mnohem lépe Humpolečtí, ale z tlaku nic nevytěžili. Vyrovnat pak mohl Mašek, který ale přímý kop zpoza vápna do brány nedostal. A tak v úplném závěru pečetil výhru domácích Kratochvíl. „Tenhle zápas nás bude dlouho mrzet, měli jsme určitě bodovat. O body jsme přišli v první půlce, když jsme nevyžili tři vyložené šance,“ doplňuje kouč hostů David Votava.

Góly: 15. Prchal, 90. Kratochvíl. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 2:3. Diváci: 50. Poločas 1:0. Kostelec: Plavec – Doležal (60. Zadražil), Hrubeš, Procházka, Neděla – Lapeš, Fejt, Nikodým (60. Tomášek), Gabrhel – Mašek, Flégr.

Ilustrační foto
Okresní fotbalové soutěže mužů na Jihlavsku