I. B TŘÍDA – SK. A
ČERNÍČ – ROZSOCHATEC 8:2
Ze začátku to rozhodně na debakl hostů nevypadalo. Rozsochatec totiž ovládl úvodních dvacet minut. Dobře kombinoval, držel míč a měl tlak, z čehož pramenilo vedení, o které se postaral Chlubný. Jenže tato trefa hosty uspala a domácí probrala. Černíč se osmělila a na koně ji posadil Dušan Lovětínský, který přesnou střelou vyrovnal. Poté otočil skóre Lacina a zanedlouho zvýšil na 3:1 opět Dušan Lovětínský.

Ve druhé půlce možná hosté plánovali zadělat na drama, jenže hned ve 46. minutě se prosadil Matyáš Lovětínský a Rozsochatci vzal vítr z plachet úplně. Domácí měli dál navrch, prosadil se Čermák, pak sice snížil Pelikán, ale za chvíli zkompletoval hattrick Dušan Lovětínský. Krutou porážku pro hosty pak pečetili Matyáš Lovětínský a Brom.

Góly: 21., 33. a 68. D. Lovětínský, 28. Lacina, 46. a 73. M. Lovětínský, 58. Čermák, 80. Brom – 15. Chlubný, 60. Pelikán. Rozhodčí: Burian. ŽK: 1:2. Diváci: 62. Poločas 3:1. Černíč: M. Novák – V. Leitkep, M. Leitkep, Borkovec, M. Lovětínský (80. Cupák) – Janoušek, Brom, Lacina (76. Tůma), Čermák – D. Lovětínský (87. Distel), Deutschar.

A. DŮL – POHLED 4:1
Hosté nezvládli ani druhý zápas sezony, i když domácí se v první půlce ještě v zakončení trápili. Jediný, kdo rozradostnil fanoušky, byl Tichánek. Ve druhé části se Pohled chvilku snažil, ale po deseti minutách inkasoval podruhé. Zásluhu na tom měl Gavallér. A tím bylo rozhodnuto. Domácí se zklidnili a po hodině hry jim výhru pojistil Šabatka. Až pak se dočkal i Pohled. Eis ovšem poslední slovo neměl. Po pár minutách totiž podtrhl střelecký účet Volák.

Góly: 21. Tichánek, 54. Gavallér, 62. Šabatka, 78. Volák – 71. Eis. Rozhodčí: Landsman. ŽK: 0:1. Diváci: 100. Poločas 1:0. Antonínův Důl: Hanusek – Pokorný, Slavík, Čurda, Všohájek – Vorálek (51. Volák), Šancl, Tichánek, Kříž (71. Krejčí) – Gavallér (76. Zdarsa), Šabatka (64. Kovačík).

Ilustrační foto
Bítovčice mají druhou výhru

I. B TŘÍDA – SK. B
M. BUDĚJOVICE– V. BERANOV 1:2
V Moravských Budějovicích se zrodilo překvapení, ještě před rokem tým krajského přeboru nestačil na Velký Beranov. Domácí nezachytili vstup do utkání a po necelých dvaceti minutách prohrávali 0:2, když se prosadili v 7. minutě Eliáš a o deset minut později Ganzwohl. Potom začalo marné dobývání branky hostí, brankáře Markoviče překonal až v poslední minutě Stehlík.

Góly: 90. Stehlík – 7. Eliáš, 17. Ganzwohl. Rozhodčí: Fryč, ŽK: 1:2. Diváci: 70. Poločas: 0:2. Velký Beranov: Markovič – P. Kittler, Štumar, Ganzwohl, Eliáš, Pejřimovský (59. Pýcha, 82. Kovařík), Pokorný, Smejkal, R. Kittler, Novák (90. Neshyba), Matějíček.

V. BÍTEŠ B – POLNÁ B 5:1
Souboj rezervních mužstev dvou divizních klubů rozhodlo béčko Velké Bíteše již v úvodní pětačtyřicetiminutovce. Ve 13. minutě poslal domácí do vedení Hošek, na rozdíl dvou branek zvýšil o pouhé čtyři minuty později Novotný. Minutu před půlí pak bylo po přesné trefě Těšíka prakticky hotovo – 3:0. Ten samý hráč přidal v 57. minutě čtvrtou branku domácího souboru, hned v následující minutě dosáhl čestného úspěchu Polné Smutný. Definitivní podobu výsledku dal osm minut před závěrečným hvizdem střídající Leoš Burian – 5:1.
Góly: 13. Hošek, 17. Novotný, 44. a 57. Těšík, 82. Burian – 58. Smutný. Rozhodčí: Stratený. ŽK: 1:2. Diváci: 67. Poločas: 3:0. Sl. Polná B: Šejstal – Skryja, Jaroš, Kratochvíl, Voráček, Vavroušek (46. Vacek), Gondek, Jelínek, Procházka (85. Dvorský), Čaloud (46. Koumar), Smutný.

MĚŘÍN – LUKA N. J. 1:0
V úmorném vedru byl v první půli k vidění spíše chodící fotbal, hostující Luka se představila jako velice kvalitní soupeř, fotbalisté měřínské Jiskry byli většinou u balonu později než hráči hostů. Vše podstatné se ale odehrálo až po změně stran. Už ve 47. minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému balonu Polák a levačkou otevřel skóre zápasu – 1:0. Hráči Jiskry převzali iniciativu, naopak hosté jako by fyzicky úplně odešli. Jenže Beran nejprve na Kanswohla nevyzrál při sólovém nájezdu, o chvíli později pak nastřelil spojnici branky hostů. A když samostatné nájezdy neproměnili ani Michal Hladík a Kružík, skončilo utkání nejtěsnější výhrou domácích.

Gól: 47. Polák. Rozhodčí: Bula. ŽK: 2:1. Diváci: 120. Poločas 0:0. Luka n. J.: Kanswohl – Stejskal (78. Poláček), Šimek, Číhal, Toman, Hlávka, Čihal, Kucarov, Vařejka, Bratršovský, Hintnaus (52. Pešák).

STONAŘOV – POČÍTKY 7:2
Domácí měli na začátku tři vyložené šance, ale ty hosté přežili, a vzápětí udeřili po rychlém brejku Jurnčekou. Stonařov to ale nevykolejilo a první poločas si totálně podmanil. Čumpl brzy srovnal a Kubík pak z pokutového kopu převážil jazýčky vah na stranu svého týmu. Tentýž hráč se o tři minuty později postaral o krásný fotbalový moment, když ze čtyřiceti metrů přeloboval Šobeje. Ale to nebylo vše. Do poločasu ještě udeřili Kozojed s Čumplem, a to mohli být hosté ještě rádi, že své další šance Stonařovští zahodili.

Po změně stran to chvilku vypadalo na vzkříšení Počítek, ale pak se začalo střídat a hra upadla. V závěru ještě korunovali skvělý výkon domácích Škrdla s Kubíkem, který zkompletoval hattrick. Kuřítkova korekce pak byla jen malou náplastí na debakl.

Góly: 14. a 45. Čumpl, 26., 29. a 83. Kubík (první a třetí z PK), 42. Kozojed, 75. Škrdla – 5. Jurnečka, 89. Kuřítko. Rozhodčí: Stehlík. ŽK: 1:1. Diváci: 80. Poločas 5:1. Stonařov: Měrtl – Škrdla (79. Láznička), Kubík (88. Lysý), Toth, Šána – Kalenda, Bláha, Příhoda, Čumpl (86. D. Urbánek) – Kozojed (75. Šmarda), Plavec (83. M. Špaček).

RANTÍŘOV – ŠTĚPÁNOV 1:1
Na začátku měli šance Karel Holub a Bartejs, ale Dinga za svá záda míč nepustil. Skóre se tak měnilo až v 21. minutě. Hosté ubránili roh, podnikli rychlý výpad, který sice skončil za půlkou faulem, ale po bleskovém rozehrání se dostal k míči Kovalchuk, a Krupica kapituloval. Rantířovským se povedlo do poločasu vyrovnat. Bartejs dostal přesnou přihrávku na úroveň penalty a nezaváhal. Ve druhé půlce byli aktivnější domácí, jenže jejich střelecké pokusy k obratu nevedly. Závěr už byl poklidnější, nikdo se nikam nehnal, a body se proto dělily.

Góly: 37. Bartejs – 21. Kovalchuk. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 2:0. Diváci: 66. Poločas 1:1. Rantířov: Krupica – Vyskočil, Vítek (81. Kubín), J. Holub, Karásek – Lojda (46. Kubín), Bartejs, K. Holub, Procházka – Živný, Lupač.

Ilustrační foto
Domácí váleli. Kvarteto z okresu bylo stoprocentní