Jeho svěřenci mají tři kola před koncem sezony čtyřbodový náskok na Kamenici nad Lipou, hned v závěsu je trio s pětibodovým odstupem – Dobronín, Leština, Herálec. A přestože má Bedřichov solidní výchozí pozici, tak trenér Zbyněk Peštál zvedá varovně prst. Vyhráno prý zdaleka není! „Získali jsme důležité tři body, ale pořád jich je ještě devět ve hře. Musíme šlapat dál,“ má jasno kouč Sokola.

A pokud by jeho svěřenci podávali ve zbytku soutěže takové výkony, jako podali v sobotu proti Leštině v první půlce, asi by se úspěšného konce bát nemusel. „Byli jsme lepší než Leština, která neměla nic jiného než dlouhé auty a rohové kopy. My jsme byli fotbalovější, přehrávali jsme je, a to vedení mohlo být klidně vyšší než 2:0. Měli jsme tam další tři velké šance. Zasloužili bychom si to,“ hodnotil první dějství sobotního šlágru Peštál.

To druhé už ale ze strany Bedřichova tak suverénní nebylo, a Leština se dostala zpět do zápasu. „Bohužel jsme kolem 65. minuty vypadli ze hry, oni nás zatlačili, měli tam standardky a tím, že snížili, tak se dostali do hry a neskutečně krásnou střelou z pětatřiceti metrů vyrovnali. Se vší úctou k tomu hráči, ale takový gól už asi nikdy nedá,“ smekl Peštál před výstavní brankou Krajčíka z 69. minuty.

V tu chvíli byl stav 2:2. „Pak tam byly šance na obou stranách. U nás měl asi největší Göth, který ještě nebyl nachystaný odehrát celé utkání, tak jsme ho tam poslali až na závěr. A i když ani jednu nevyužil, tak si to vynahradil v 89. minutě, kdy krásně přihrál Lacinovi, a ten prostřelil gólmana,“ popisuje rozhodující momenty trenér Zbyněk Peštál.

Domácí tak uhájili pozici lídra. „Myslím, že jsme si výhru zasloužili. Hráče bych pochválil, bylo vidět, že chtějí vyhrát a těší mě, že se otřepali z té ztráty vedení. Ale bylo to zase těžké utkání, na to jsme my specialisti. Uděláme si náskok, přijdeme o něj, a pak to honíme na konci,“ uzavřel s úsměvem kouč.

Ilustrační foto
Černíč doma přestřílela v derby Antonínův Důl