Sotva utkání začalo, už byli přítomní diváci mile překvapeni, že Dobříš vede 1:0. Uběhlo sotva patnáct sekund, kdy se Tadeáš Janda prezentoval gólem z půlky jako Patrik Schick na loňském EURO a otevřel skóre. „Už jak na mě letěl míč od gólmana, tak jsem věděl, že když si dám dobrý dotek, tak to určitě zkusím. Krásně to tam zapadlo,“ usmíval se 21letý fotbalista domácího celku, který si vzpomněl na českého reprezentanta hned při gólových oslavách.

„Jak jsem couval, tak jsem zaškobrtnul. Navíc jsem míč před tím blbě trefil. Když jsem ho odkopával, tak jsem šel ven,“ popisoval sklesle gólman hostů Jan Bohuslav, který zažil zápas blbec. Nejenže musel lovit míč poprvé po pár vteřinách, ale po jeho chybě přidala Dobříš i druhý gól.

Z fotbalového utkání okresního přeboru Červené Janovice - Horní Bučice (8:2)
Za hvězdou na vesnici: Řepka vyloučen, fanoušek od klobás věštil z koule

„Zkrátka jsem neudržel míč v rukavicích, který mi vypadl,“ smutnil dál brankář Spartaku. Tentokrát se ze vstřelené branky mohl radovat kapitán Robert Talůžek, který se prosadil pro mnohé překvapivě nohou. Sám pak pátral, kdy se takhle trefil před tím naposled. „Snad proti Meteoru,“ dumal vůdce Dobříše.

Spartaku deštivé počasí nesedlo tolik jako domácím. Hosté se téměř k ničemu po celý zápas nedostali. Do zakončení se prodral jednou kapitán Slepička, ale byl v ofsajdu. Stejná situace se opakovala i v závěru druhého poločasu, kdy tentokrát zůstal praporek asistenta rozhodčího v klidu a dvě minuty před koncem přišlo snížení. V tu chvíli ale vedla Dobříš už o tři branky.

Fotbalisté Tempa vstřelili v Kolovratech sedm gólů, ale na výhru to nestačilo.  Zápas skončil neuvěřitelnou remízou 7:7.
Čtrnáct gólů v utkání pražského přeboru. To nejde zopakovat, shodovali se aktéři

„Nesešlo se to a vybral jsem si to já. Dá se říct, že porážka jde skoro celá za mnou. Na rovinu říkám, že pod všemi góly jsem podepsaný,“ káral se Bohuslav a vzal porážku Spartaku na sebe. „Od nás skvěle odpracovaný zápas. Jejich chyby byly důsledkem toho, že jsme skvěle jezdili, presovali a makali na sto procent,“ pochvaloval si na druhé straně Janda.

Domácí tak dali nejlepší možný dárek oslavenci panu Krákorovi, který se dožil kulatých 70. narozenin. „Chtěli jsme mu popřát všechno nejlepší, hlavně hodně zdravíčka. Jsme rádi, že jsme mu mohli dát k narozeninám tři body,“ těšilo Jandu. Naopak Spartak po výhře nad Sedlčany spadl nohami na zem. „Pro nás hodně kruté vystřízlivění. Po prvním zápase byla velká euforie. Trochu nám teď spadl řemínek, tak uvidíme,“ konstatoval Bohuslav.