O to větší náboj bude mít pondělní zápas v Plzni. Domácí Viktoria v premiérovém domácím ligovém zápase nové sezony přivítá Slovan Liberec.

A je na svěřencích trenéra Pavla Vrby, zda hozenou rukavici od Slavie přijmou. A jak na sebevědomý start Pražanů odpoví.

Pondělní zápas v Doosan Areně by si žádný fanoušek západočeského klubu neměl nechat ujít!

Liberec, stejně jako Viktoria na Dukle (3:1), zvládl vstup do FORTUNA:LIGY. Brankou pět minut před koncem zápasu vyhrál nad Karvinou 1:0 a do Plzně přijíždí pozitivně naladěn.

Ilustrační foto.
Vedra trápí i zvířata. Starší psi kolabují, nosorožci se koupou

„Jsme rádi, že jsme zápas s Karvinou zvládli a v klidu se mohli celý týden připravovat na Plzeň,“ říká autor vítězného gólu Liberce Jan Pázler, který přišel na hřiště v 83. minutě a o dvě minuty později střelou hlavou rozhodl zápas.

„Respektujeme sílu a kvalitu Plzně. V naší hře ale nic měnit nebudeme. Chceme hrát aktivně a uvidíme, jak to dopadne,“ dodává sedmadvacetiletý útočník, který přišel do Liberce v létě z Hradce Králové jako nejlepší střelec druhé ligy minulé sezony, který v nejvyšší soutěži debutoval ve Slavii Praha a působil rovněž v Jablonci a v Dukle Praha.

Liberci se v Plzni proti Viktorii daří více než doma pod Ještědem. „Vzpomínám si na jarní utkání v Doosan Areně, které skončilo nerozhodně 2:2 a my byli zklamaní, že jsme ho nevyhráli. Liberec bude v nové sezoně bojovat o nejvyšší příčky, určitě se bude chtít dostat do první šestky. Myslím, že se fanoušci mohou těšit na zajímavé utkání,“ říká kouč Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Plzeňský trenér může až na dlouhodobě zraněné Lukáše Hejdu a Daniela Koláře počítat s kompletním kádrem. K zápasu je připraven i obránce David Limberský, který v týdnu v přípravném utkání proti Domažlicím nenastoupil kvůli lehkému zranění.

Stejně jako hráči i trenér Vrba se těší na domácí premiéru nové ligové sezony. „Věřím, že přijde více než deset tisíc diváků, což mně dělá největší radost. Chtěl bych pozvat fanoušky, aby přišli v co největším počtu,“ zve na Liberec Pavel Vrba.

Milan Petržela.
Petržela: Chci dokázat, že na to stále mám