Jak moc vás letošní premiérová nula hřeje?
Těší mě především výhra, jinak to bylo jen otázkou času, kdy se nula podaří. Už v Newcastlu byla blízko, bohužel jsme ale dostali gól v nastavení.

Michael Krmenčík.
Nominace vedle Messiho, teď Krmenčík přepíná na ligu: S Jabloncem čekám boj

Tentokrát Arsenal odolal až do konce. Co bylo nejdůležitější?
Nedostat gól v prvním poločase, kdy hrál soupeř velmi dobře a vypracoval si hodně příležitostí. Kdyby Everton vedl, bylo by to pro nás daleko složitější.

Nakonec jako první skóroval Lacazette.
A nádherně! Za tři minuty se trefil Aubameyang a pak už byl zápas náš. I když pořád jsme museli dávat bacha, protože Everton začal používat dlouhé míče a centry do vápna. Každý z nich bylo důležité přežít.

Co z toho plyne?
Že jsme dali dva góly v důležitých momentech. Že máme charakter a chuť bojovat.

Byl jste si jistý, že gól nedostanete?
Hned ve druhé minutě na mě běžel Calvert-Lewin a bylo mi jasné, že to musím chytit. Člověk pak dalších devadesát minut nepřemýšlí o tom, že může vychytat nulu, ale soustředí se vteřinu po vteřině na to, aby stál ve správnou chvíli na správném místě. Aby měl šanci udělat dobrý zákrok, když si to situace vyžaduje.

Matěj Vydra
Anglická stopa. Vydra poprvé skóroval a řekl: Užil jsem si to

Devět střel Evertonu je ale přesto hodně, ne?
V brance stojím od toho, abych pomohl. Teď pomůžu mužstvu já, příště mi to spoluhráči vrátí. Premier League je každopádně tak kvalitní soutěž, že jakmile uděláte sebemenší chybu, soupeř toho okamžitě využije minimálně k tomu, aby si vytvořil šanci. Naštěstí Everton příležitosti neproměňoval, zatímco my se ve druhé půli zlepšili a rozhodli.

Čtyři výhry za sebou hodně potěší, je to tak?
Jo, dodají pohodu a sebedůvěru. Po dvou úvodních porážkách jsme byli v situaci, že musíme dohánět. Tak doháníme a daří se to. Kéž bychom tu sérii udrželi co nejdéle.

Trenér Alex Ferguson se rozhodl po 27 letech skončit v Manchesteru United.
Potlesk vestoje pro sira! Ferguson se po operaci mozku vrátil na Old Trafford

Příště vás čeká Watford, senzace sezony.
Pozor, ještě máme ve středu Brentford ve třetím kole Ligového poháru. Pro hráče, kteří nastoupí, je důležité, aby odehráli dobrý a zároveň vítězný zápas. A ano, pak Watford, v současnosti extrémně těžký soupeř. I když teď remizoval 1:1 s Fulhamem, sezona mu vychází skvěle. Od loňska udělal mimořádný pokrok.

Luděk Pernica (vpravo) v utkání s Opavou.
Luděk Pernica zažil v pohárovém týdnu dvojité zklamání, ale už se těší na Real