Už v neděli odpoledne začne londýnskému West Hamu další sezona, v níž by určitě „Kladiváři" chtěli navázat na tu předchozí (nebo ji dokonce vylepšit).

Chybět by u toho neměli ani Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem, kteří patřili k oporám West Hamu a výsledné šesté místo je z velké části i jejich zásluhou.

Oba dva pár dní před úvodním výkopem Premier League vyzpovídala klubová legenda Carlton Cole a rozhovory se objevily na klubovém twitterovém účtu.

Fotbalista Chelsea Marcos Alonso (vpravo) a Juan Foyth z Villarrealu v utkání o Superpohár UEFA.
Tah s Kepou vyšel. Chelsea ovládla penalty a slaví triumf v Superpoháru

Hlavním tématem povídání se Součkem samozřejmě nemohlo být snad nic jiného, než dnes už téměř legendární bramborový salát. Bývalý slávistický záložník se dočkal oblíbené pochoutky přímo od klubového šéfkuchaře, ovšem nyní se smíchem přiznal, že příliš neobstál.

„Byl jsem moc rád, že ho pro mě udělal. Ale ten český je o hodně lepší,“ připustil s tím, že by jeho manželka mohla o příštích Vánocích připravit svůj vlastní v klubové kantýně.

Lionel Messi s dresem Paris St. Germain.
Chci vyhrávat trofeje a uspět v Lize mistrů. Paříž je ideální místo, řekl Messi

Dobrou náladou nešetřil ani Coufal, který pro změnu dostal otázku na fotografii, která letos v březnu obletěla sociální sítě. Je na ní český obránce na autobusové zastávce. Široká veřejnost pak okamžitě nabyla dojmu, že Coufal jezdí na tréninky a zápasy právě tímto dopravním prostředkem.

Dojem skromnosti, který tento obrázek u Coufala jen podtrhl, ale sám fotbalista malinko narušil. „Slyšel jsem o tom mnoho příběhů,“ začal osmadvacetiletý fotbalista s vysvětlováním. „Byl jsem na procházce s rodinou. Bylo pěkné počasí, ale najednou začalo hodně pršet. Typická Anglie. Chtěl jsem se schovat,“ přiznal a všeobecného pobavení moderátora i ostatních ve studiu. „Když jsem pak viděl všechny příspěvky, řekl jsem manželce, že se někdy musíme svézt autobusem,“ smál se.

Zlínská fotbalistka Klára Cahynová zažila životní přestup - z pražské Slavie zamířila do španělského velkoklubu FC Sevilla.
Nejlepší nabídka přišla z Andalusie. Cahynová v Seville vystřídala Vaclíka

On i jeho spoluhráči doufají, že se budou moci smát i v průběhu následujícího ročníku. Očekávání fanoušků jak od něj, jeho spoluhráče Tomáše Součka i celého klubu budou vzhledem k předešlým úspěchům velká. Na West Ham čekají boje nejen v Premier League a domácích pohárových soutěžích, ale také v Evropské lize.