A výsledek? Celá Sparta dala během čtyř úvodních kol tři góly, Pulkrab v Bohemians dva a Juliš v dresu Olomouce dokonce čtyři. Jeden přidal i ve čtvrtfinále MOL Cupu. Navíc proti svému klubu ve vzájemném utkání nemohl nastoupit.

Brankář Vladimír Neuman (na snímku s Janem Moravcem) měl po utkání důvod k úsměvu. Karviná porazila Příbram 2:0.
Debutant Vladimír Neuman: Kluci říkali, ať si chytám svůj standard

Největší radost z gólů měl Matěj Pulkrab. Jeho dvě sobotní trefy proti Zlínu nejenže pomohly Klokanům k důležitým třem bodům, ale síť za brankářem rozvlnil v ligovém zápase poprvé po roce. „Mám obrovskou radost,“ zářil po utkání. Dočkal se toho, čeho se Spartou nikdy. „Poprvé jsem vyhrál ve Zlíně, ani se Spartou se nám to nepodařilo,“ dodal.

Skvělý útočník

O Lukáši Julišovi se často hovořilo v tom smyslu, že na nejvyšší soutěž nemá. Nejprve měl smůlu na nabitou konkurenci v útoku Sparty, poté se zranil. Na podzim se stal nejlepším střelcem nejen sparťanského béčka, ale dokonce celé soutěže ČFL. Po přesunu do Olomouce všem kritikům zavřel ústa. Na jaře se trefil čtyřikrát, nikdo nebyl lepší.

Bývalý fotbalový reprezentant Ladislav Vízek.
Kotal ve Spartě? Vím o dvou lepších trenérech, říká Vízek a těší se na derby

„Ve Spartě bych byl pořád trojka, ale já chci hrát a posunout se v kariéře. Trenér Jílek mi Sigmu doporučoval, že je to v ní skvělé,“ přiznal útočník. A slova chvály pro něj měl i Jílkův nástupce Václav Kotal. „Je to skvělý útočník, v béčku nám ohromně pomohl,“ řekl.

Kdo ví, možná kdyby trenérská rošáda na Letné přišla dříve, mohl Juliš střílet góly v dresu Sparty.