„Samozřejmě jsem měl z její výhry velkou radost,“ přiznává s úsměvem hrdý otec.

Josef Mucha má za sebou úspěšný pátek. Nejprve slavil jako trenér Slovácka, pak si užil i výhru dcery. Na pikantní tenisové derby byl tak natěšený, že před ním ani nešel spát. „Usnul jsem až nad ránem,“ přiznává.

U televize strávil skoro dvě hodiny. Duel na prázdném centrálním dvorci Roda Lavera se totiž protáhl. I když rodačka z Olomouce ve druhém setu prohrávala už 0:5 a přečkala dva setboly soupeřky, nakonec krajanku a kamarádku po velkém boji přemohla. „Čekal jsem, že to bude vyrovnaný a napínavý zápas, což se taky potvrdilo. Bylo to velmi zajímavé a docela nervózní. Věřil jsem ale, že to utkání zvládne. Otočit set, když prohráváte 0:5, je spíš taková rarita,“ míní.

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) hostili v předehrávce 19. kola FORTUNA:LIGY Teplice. Páteční duel poznamenalo vydatné sněžení.
Nejprve vánice, pak očekávaná výhra. Slovácko si poradilo s Teplicemi

Muchová se po Markétě Vondroušové stala druhou českou osmifinalistku. „Nyní už to pro ni bude velice těžké, protože všechny soupeřky jsou velice kvalitní. Těžko se předvídá, jak to v dalším kole dopadne, ale přeji si, aby ještě něco uhrála,“ pronesl Mucha.

Na grandslamu v Melbourne zhlédl všechny její duely, se vstáváním ale problémy nemá. „Přes den funguji normálně. Těch zápasů zase tolik není,“ připomíná.

Po tom posledním s dcerou ale ještě nemluvil. „V Austrálii je o deset hodin víc, takže je to takové složitější, ale v kontaktu je sní spíš manželka. Telefonické hovory jsou ale hodně omezené,“ říká.

Atraktivní tenisovou bitvu sledoval na hotelu v Uherském Hradišti. Ve městě zůstal kvůli synovi, který v sobotu dopoledne v Kunovicích nastoupil za Prostějov v přípravném zápase proti béčku Slovácka.

Druholigový tým zvítězil na Bělince 3:1, Mucha nastoupil v základní sestavě. Odchytal první poločas a neinkasoval. „Taky podal slušný výkon,“ ocenil výkon druhého potomka třiapadesátiletý kouč.

Rodák z Curacaa Rigino Cicilia, má za sebou všechny čtyři přípravné zápasy, ve kterých vstřelil čtyři góly.
Ciciliovi pomohl k návratu docent Kolář, kapitán Daníček nastoupí až v Příbrami

Bývalý záložník Olomouce či Zlína nyní prožívá příjemné období. Daří se nejenom potomkům, ale i jemu. Slovácko, kde Mucha působí v pozici asistenta hlavního trenéra Svědíka, pěti výhrami v řadě vylepšilo klubové maximum ze sezony 2003/2004, v posledních sedmi zápasech neprohrálo a dál se drží na čtvrtém místě FORTUNA:LIGY.

„Vezeme se na vítězné vlně. Jsme rádi, že se nám daří a dál zůstáváme na předních příčkách. Výsledkově jsme zvládli i poslední utkání s Teplicemi, i když z naší strany to nebyl úplně top zápas,“ uvědomuje si Mucha.

Od fotbalu si neodpočinul ani o víkendu. V sobotu dopoledne zhlédl zápas juniorky s Prostějovem, pak odjel domů, v teple sledoval střetnutí ligových konkurentů. A v týdnu si zápasy FORTUNA:LIGY střihne ještě s tenisem. „Rozhodně se nenudím,“ dodává s úsměvem.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...