„Je to pro nás důležité, mluvilo se o tom v kabině,“ přiznal Nicolae Stanciu. Právě on byl režisérem jasného triumfu.
Rumunskému špílmachrovi sedlo na výbornou rozestavení 3-5-2.
V prostoru pod útočníky dvě branky vstřelil a další dvě vymyslel pro své spoluhráče. „Nevím, jestli to byl jeden z mých nejlepších výkonů tady. Nechci moc mluvit o sobě, protože nejsem tak důležitý jako tým,“ pravil Stanciu.
Zatímco před novináři zůstal skromný, devadesát minut proti Slovanu patřilo jednoznačně jemu. Nejprve se uvolnil přes protihráče a z úhlu chytře překvapil brankáře Hladkého. Poté přiťuknul míč Frýdkovi, jehož centr dopravil do sítě Tetteh.
Ghanský útočník o dalších pár minut později skóroval podruhé, když využil přihrávku koho? Ano, Stanciua.

A na závěr odpověděl rumunský záložník na parádní trefu Potočného z přímého kopu neméně skvělou trefou z dálky po pěkné přihrávce nováčka Golgola.
„Už proti Baníku pracoval výborně pro tým, tentokrát přidal efektivitu. Je pro nás strašně platný,“ pochvaloval si trenér Ščasný.

Rumun chválí trenéra

Kromě rumunského záložníka potvrdil formu i Tetteh, který se prosadil potřetí v řadě. V úvodních devíti kolech si připsal už pět branek, což je více než za celou loňskou sezonu.
„Dvakrát v jednom zápase jsem se ještě v české lize neprosadil. V každém utkání se zlepšuji, jsem se svou formou spokojený,“ prohlásil forvard.
Pražané nadále zůstávají jako jediný celek neporaženi. „Velký kredit zaslouží kouč, který nás bravurně připravuje na každý zápas,“ zmínil Stanciu.
Před pátečním šlágrem proti Plzni je Sparta výborně naladěná. „Věřím, že nakonec vyhrajeme i titul, protože Sparta na něj čeká čtyři roky, už je tedy na čase,“ vyhlíží Stanciu ligové zlato.