"Opravdu si toho vážím. Je to jedno z nejcennějších ocenění, které jsem dostal," děkoval Souček, který dovedl Kladiváře po dlouhých letech do evropských pohárů. Nejlepší český fotbalista navázal na nedávný triumf v novinářské anketě Zlatý míč České republiky, ve které obhájil vítězství.

Tomáš Souček z West Ham se raduje z gólu.
Souček si užívá dovolenou a těší se na roli kapitána: Možná bude víc rozhovorů

Sympatický Čech se zařadil mezi klubové legendy West Hamu jako jsou Rio Ferdinand nebo Carlos Tévez. Ocenění "Kladivář roku" získal před třiceti lety i brankář Luděk Mikloško. 

Souček letos odehrál za West Ham 38 zápasů, ve kterých vstřelil 10 branek. Výkony v londýnském dresu ho katapultovaly mezi osmičku fotbalistů, kteří se ucházeli o cenu nejlepšího hráče sezony slavné Premier League. Reprezentaci pak pomohl na nedávném mistrovství Evropy k postupu do čtvrtfinále. "Dá se říct, že to možná byla životní sezona."

Fotbalista West Hamu Tomáš Souček.
West Ham v úžasu. Souček kandiduje na cenu v Anglii, padl i bramborový salát

Klubové ceny se dočkal i český parťák Součka obránce Vladimír Coufal. Ten byl zvolen nejlepší posilou uplynulé sezony. „Moc si toho vážím, protože nejsem hráč, který obvykle vyhrává trofeje. Ani nevím, co říct. Jsem opravdu rád, děkuju."