Jízda pokračuje. Mimořádně kvalitní výsledky v přípravě nadále podávají fotbalisté jihlavské Vysočiny. Cestou na soustředění do Itálie se zastavili v sobotu v Trnavě, kde s týmem českého kouče Pavla Hoftycha zaslouženě remizovali 0:0.

Utkání předcházelo oficiální rozloučení domácího týmu a fanoušků s nedávno zemřelým legendárním hráčem bílých andělů Ladislavem Kunou.

Samotné utkání zahájil velký nápor domácích. Ti v generálce na start jarní části slovenské ligy prokazovali, že jsou v herní přípravě dále než Vysočina. „Prvních pětadvacet minut jsme odolávali trnavskému tlaku,“ potvrdil trenér Jihlavy Roman Pivarník. „Přece jenom bylo znát, že se Spartak vrátil ze soustředění v Turecku, a na přírodní trávě se tak mnohem lépe pohyboval.“

Hosté se však postupně z defenzivy vymanili a také začali hrozit domácímu brankáři. „Stoprocentní šance měli Tecl a Mešanovič, bohužel je nevyužili,“ mrzelo Pivarníka.

Po změně stran se na trnavském stadionu odehrávala vyrovnaná bitva. Vychýlenou mušku však nedokázal seřídit ani jeden ze soupeřů, a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou. „Jsem rád, že jsme zápas proti špičkovému slovenskému celku zvládli. Jsem spokojen,“ netajil kouč Vysočiny potěšení z nerozhodného výsledku proti třetímu celku po podzimní části slovenské ligy.

Český trenér Trnavy Pavel Hoftych si pochvaloval úroveň utkání. „Viděli jsme fotbal se solidními pasážemi,“ uvedl pro server trnavskyhlas.sk. „Chtěli jsme vstřelit gól, což se nám nakonec nepodařilo. Ale na druhou stranu jsme udrželi čisté konto. Jihlava je velmi solidní tým,“

Jihlava se po utkání přesunula do rakouského Kapfenbergu, kde jihlavští fotbalisté nocovali a v neděli také trénovali. Poté následoval přejezd do italského městečka Coccaglio nedaleko Brescie, kde Vysočina absolvuje týdenní soustředění. V jeho rámci sehraje i dvě přípravná utkání proti italským druholigovým týmům. Ve středu proti domácí Brescii Calcio, v sobotu, před návratem do Jihlavy proti Hellasu Verona. „Italská druhá nejvyšší soutěž má příští týden pauzu, takže očekáváme zápasy proti silným celkům. Ty převyšují průměr Gambrinus ligy,“ těší se na kvalitní prověrku Pivarník.

TRNAVA – JIHLAVA 0:0
FC Vysočina:
Blažek – Obert, Halama (60. Tlustý), Komárek, Šilinger (70. Gavrič) – Helísek, Jungr, Velický (59. Karlík), Kučera (70. Gabriel) – Sedláček (46. Mešanovič), Tecl.