Až poslední kolo rozhodne o tom, kdo bude třetím sestupujícím z fotbalových I. A tříd. Namočených je hned osm celků, které budou v posledních devadesáti minutách sezony bojovat o bytí a nebytí. Mezi nimi jsou i výběry Bedřichova a Stonařova.

Taková zápletka tu dlouho nebyla. Po pětadvaceti kolech není stále ještě vyluštěna tajenka třetího sestupujícího, tedy třetího nejhoršího celku obou „átřídních" soutěží. Ve skupině A je ohroženo, včetně Bedřichova, hned pět mančaftů. V „béčku" nemá nic jistého Stonařov a další dva týmy.

Neděle, do které byly nasměrovány kvůli regulérnosti všechny zápasy, v nichž jde o záchranu, bude tedy velmi zajímavá a sledovaná. Večer kolem půl sedmé už bude vše odtajněno, ovšem předtím se na šesti hřištích odehrají líté boje o důležité záchranářské body.

Bude to těžké

Nic jednoduchého nečeká v „áčkové" skupině Bedřichov, který jede na hřiště Pohledu. „Nikdy jsem tam nebyl, takže nevím, co čekat. Ale domácí jsou zachránění, budou se chtít rozloučit se sezonou, takže mi je jasné, že nás tam nečeká nic lehkého," ví trenér Sokola Jindřich Březina. „Každý zápas je jiný, rozhodne se na hřišti. Uvidíme, jak to dopadne. Nám by pomohl rychlý gól a samozřejmě tam budeme chtít vyhrát," dodává kouč, který o základní jedenáctce rozhodne až na pátečním tréninku.

„Átřídní" drama hodné Shakespeara se nemuselo vůbec konat, nebýt skvělého závěru fotbalistů Stonařova, kteří v posledních pěti kolech nasbírali úctyhodných 13 bodů, čímž se dostali zpět do hry a zamotali tím hlavu dalším sedmi soupeřům. A právě vítězná nálada by mohla být před těžkým utkáním v Rapoticích největší zbraní svěřenců kouče Zdeňka Štancla. „Zamíchalo se to hodně, tak uvidíme. Hlavní je, že to máme ve svých rukách," říká trenér Stonařova.

Proměnit své šance

Ovšem je mu jasné, že posledních devadesát minut bude nadmíru náročných. „Jednou jsme v Rapoticích vyhráli, jednou vysoko prohráli a víme, že jejich styl rychlých nákopů a rychlého přechodu do útoku nám moc nesedí. Kolem šestnáctky se umí pohybovat, bude to tam těžké," míní Zdeněk Štancl.

Na druhou stranu jeho týmu to v posledních kolech klape. „Vše se bude odvíjet od toho, jak dokážeme proměnit své první tři šance," tvrdí kouč. „Teď si to sedlo, funguje nám to, takže bych si přál, abychom tam vyhráli a nemuseli se už koukat na výsledky ostatních," dodává Štancl, který má o sestavě jasno. „Žádné zásadní změny nebudou, kádr máme úzký, a už rok a půl je sestava takřka stejná," dodává.