Domácí Tomáš Kučera, ani hostující Tomáš Souček však po utkání spokojení nebyli.

„Slavia měla velké šance, do kterých se lehce dostala. Zejména v prvním poločase jsme se báli tvořit a působili zakřiknutě," štvalo Kučeru.

Úvod se nepozdával ani Součkovi. „Nezačali jsme moc dobře, Jihlava měla nějaké šance, my jich pak ale zahodili víc. I když to bylo nahoru dolů, měli jsme vyhrát," řekl fotbalista, který příští sobotu oslaví dvacetiny.

I přes nízký věk si během loňského podzimu dokázal po návratu z hostování na Žižkově vybojovat místo v základní sestavě mužstva z Edenu, kam odešel už v přípravce. Svůj post defenzivního záložníka si udržel i přes zimní mohutné slávistické posilování, a mohl se tak předvést kousek od domova; vždyť Havlíčkův Brod je coby kamenem dohodil.

„Je to tady kousek, přišlo hodně známých, jen mě mrzí, že jsme nevyhráli," zalitoval.

Daleko ke spokojenosti měl i o necelé čtyři roky starší Kučera. Taktéž havlíčkobrodský odchovanec, kterého z Jihlavy koupila Plzeň a na jaro ho půjčila zpět na Vysočinu, rozdýchával především zakřiknutost svých spoluhráčů.

„V přípravě jsme podávali mnohem lepší výkony, teď působíme hodně rozpačitě. Když se dostaneme do útočné třetiny hřiště, zmatkujeme, nezachováme klid, takhle těžko budeme dávat góly," poukazuje syn asistenta trenéra Romana Kučery.

Pozitivum alespoň vidí z osobního hlediska. Na podzim za Viktorii nastoupil v lize v základní sestavě pouze dvakrát, z toho jednou v zápase v Jihlavě.

„Samozřejmě jsem rád, že můžu hrát každý týden, po tom touží každý fotbalista, hodně mi to chybělo. Snažím si to užívat," dodal Kučera.

Oba se Součkem sice hrají ve středu hřiště, v utkání se ale potkali jen párkrát. Vzájemná konfrontace vyzněla spíš ve prospěch zkušenějšího Kučery. Ten se svého mladšího krajana jednou zbavil kličkou a podruhé přehlavičkoval. Souček coby defenzivní štít zase jihlavskému středopolaři vystihl kličku, oba se vzájemně jednou faulovali.

Střelecky aktivnější byl Kučera, jeho dva pokusy však branku minuly, zatímco Součkova tečovaná rána zaměstnala brankáře Rakovana.

„Pár soubojů jsme absolvovali, známe se. Tomáš je hodně dobrý fotbalista, který ještě půjde nahoru," vysekl Kučerovi poklonu Souček.