Napsal skvělou omluvenku. Po třízápasovém trestu se vrátil do základní sestavy FC Vysočina zkušený stoper Milan Kopic. A hned byl výraznou postavou nedělního utkání Jihlavy s pražskou Slavií. Jeho nejzářivějším momentem byla rozhodující branka čtyři minuty před koncem zápasu.

Milane, popište svoji vítěznou trefu.
Do vápna směřoval vysoký míč, já jsem byl asi deset metrů před šestnáctkou. Byli jsme dohodnutí, kdo kam poběží, já jsem šel na pravou stranu. Vojta Přeučil tam šel do souboje se stoperem, míč propadl za ně, kde jsem stál. Trefil jsem to, jak jsem trefil, ale byl z toho gól.

Míč letěl do branky strašně dlouho, nezdálo se vám?
Letěl. Já jsem to netrefil úplně čistě, ale někde mezi nártem a holení, naštěstí to tam spadlo.

Byla to sladká tečka za utkáním, které vám ale jinak moc nevyšlo. Slavia byla lepší, že?
Určitě! My jsme se vyloženě protrápili prvním poločasem. Ve druhém poločase jsme se možná malinko zvedli, ale ohromně nám pomohla penalta. Ta nás nakopla. Celkově to ale bylo utrápené vítězství.

Jak jste se na hřišti cítil po pauze vy osobně?
Po tom třízápasovém flastru jsem se na hřišti necítil příliš dobře. Určitě hůře než proti Znojmu nebo Liberci, kde jsem byl v daleko větší fyzické pohodě. Dneska mi ale pomohl vstřelený gól, snad se to vrátí do normálu.

Svůj trest jste považoval od začátku za nepřiměřený. Už z vás to naštvání vyprchalo?
Já tohle nechci moc komentovat. Ale připadá mi nespravedlivé, když Lafata trefí někoho loktem a po dvou zápasech mu zbytek trestu prominu. Nebo Kisel sprostě vynadá rozhodčímu a dostane jeden zápas… My jsme po dvou zápasech také žádali o prominutí zbytku trestu, ale nevyhověli nám. To mě trošku zaráží. Pořád je vidět rozdíl mezi klubama typu Sparta, Plzeň, nebo i Slavia.

Zmiňoval jste nevyvedený první poločas. Přitom trenéři v týdnu hovořili o utkání podzimu. Ale váš výkon tomu opravdu neodpovídal, jak se říká – nehořel vám trávník pod kopačkami. Proč?
Je pravda, že nás důležitost utkání svazovala. Byli jsme všude pozdě, nehrálo se nám dobře. O poločase jsme si řekli, že to hodíme za hlavu a zkusíme s tím něco udělat. Slavia hrála pěkný fotbal, ale my jsme to ubojovali. A to je moc dobře.

Jedno jméno v jihlavské sestavě ale určitě zaslouží za celý zápas absolutorium – Haris Harba.
Rozhodně. Harbič hrál celý zápas výborně, držel naši ofenzivu, musíme mu jenom poděkovat. Vybojoval penaltu, která byla podle mého názoru jasná. Od něj to byl jednoznačně vynikající zápas.

Podle všeho jste asi Slavii zařídil další mastnou pokutu, uvědomujete si to?
Vůbec jsem na to nemyslel. My jsme se na Slavii vůbec neohlíželi. Chtěli jsme prostě nad ní vyhrát. Nás Slavia v tom směru, jestli tam mají nějaké vnitřní problémy, vůbec nezajímá.

Nyní máte v tabulce sedm bodů, to už se vám asi dýchá o něco lépe?
My jsme těch bodů mohli mít i více. Na Slovácku jsme měli na vítězství, tam jsme hloupě neubránili dvě standardky, v Liberci náš výsledek ovlivnilo moje vyloučení. Teď nás to vítězství zase hodilo malinko zpátky a já věřím, že už to bude jenom lepší.