BYSTŘICE - OKŘÍŠKY
SO 16.30, r. Dvořák
Oldřich Veselý, trenér Bystřice: Okříšky měly velmi dobrý podzim, ale na jaře se jim příliš nedaří, málo gólů dávají, ale také dostávají. Na hráčích vidím chuť a odhodlání, věřím proto, že zápas doma zvládneme a připíšeme si další tři body.

Gustav Cabúk, trenér Okříšek: Do Bystřice jedeme překvapit a získat alespoň bod. Bude to ale těžké, absence narůstají.

Absence - Bystřice: Prášil, M. Svoboda (pracovní povinnosti). Okříšky: Dubský (zlomený nos), Dočekal (naražená žebra), Zeman (natažené lýtko), Tekal (vyloučení), Dočkal (osobní důvody), Voda, Z. Ryšavý Zdenek, Bastl, Široký (všichni dlouhodobé zranění).

SAPELI POLNÁ – LEDEČ N. S.
NE 10.30, r. Krondráf
Jiří Babínek, trenér Sapeli Polná: Herní projev se nám zlepšuje, za což jsme rádi, ale raději bychom také už bodovali. Sledujeme, že je Ledeč ve formě, vrátili se jí zranění. Je to takticky vyspělý mančaft, těží ze standardek a dobrých náběhů. Víme co a jak hrají. Teď je potřeba, aby si dali říci naši kluci. U nich jsme zahráli takticky úžasně a oni nám to budou chtít vrátit. Snad budeme ze hřiště odcházet z dobrým pocitem.

Zdeněk Jungvirt, trenér Ledče n. S.: Jedeme tam s tím, že bychom nechtěli prohrát, získat alespoň bod. A pokud navážeme na výkon v Chotěboři, a budeme produktivní jako proti Přibyslavi, tak by to mělo vyjít. Bude to ale zápas, který se hraje v netradiční čas a ve specifickém prostředí. Určitě musíme hrát kompaktně, protože posledně nás tam trestali z rychlých protiútoků. To se nesmí opakovat.

Absence – Sapeli Polná: Kozojed (svatba), Dvořáček (zdravotní problémy), Vacek (osobní důvody), Koubek (osobní důvody). Ledeč n. S.: Petřík (zdravotní problémy).

PŘIBYSLAV – JAROMĚŘICE
NE 16.30, r. Terber
František Polák, trenér Přibyslavi: V naší situaci potřebujeme jednoznačně vyhrát. My takhle musíme k zápasu přistupovat bez ohledu na to, s kým hrajeme. Poslední tři utkání budou bojem o všechno. V poslední době hrajeme celkem dobře, ale sráží nás inkasované góly v závěru zápasu a neproměňování šancí.

Tomáš Novotný, trenér Jaroměřic: Čeká nás těžké utkání, soupeř hraje ještě o záchranu. Nám se na venkovních hřištích vůbec nedaří, ale i přesto chceme Přibyslav potrápit a odvézt si alespoň bod. Měli bychom být kompletní.

Absence – Přibyslav: Votava (?), Adamec (?). Jaroměřice: žádné.

CHOTĚBOŘ – KOŠETICE
NE 16.30, r. Šula
Josef Soural, trenér Chotěboře: Tyhle zápasy jsou pro nás velmi složité. Soupeř je jako nováček nečitelný, navíc hraje o záchranu. Pochopitelně chceme splnit roli favorita, což znamená v domácím prostředí zisk tří bodů. Úloha je to však zrádná, nic jednoduchého nás rozhodně nečeká, zvláště když se nám zachraňuje béčko. Chceme se však dobrým koncem sezony naladit na začátek té další.
Jan Starý, hrající trenér Košetic: Čeká nás další těžký soupeř. Chotěboř má podobné kvality jako Bystřice. Jen doufám, že vydržíme hrát vyrovnaný zápas déle než šedesát minut, jak se nám stalo minule. Zraněná třísla už by měl mít v pořádku Duba, takže předpokládám, že budeme kompletní.

Absence – Chotěboř: Hanousek (?), R. Odvářka (?), M. Odvářka (?). Košetice: žádné.

SPEŘICE – NOVÁ VES
NE 16.30, r. Pavlas
Jiří Holenda, trenér Speřic: Novou Ves považuji za velmi nepříjemného protivníka. Varovných signálů je tam více. Hrála proti nám dobře na podzim a před pár týdny jsme ji viděl ve Stáji, kde proti Sapeli otočila z 1:4 na 5:4. Je to tým, který je houževnatý, důrazný, ale zároveň dostatečně fotbalový. Nám situaci komplikuje marodka, ale na to se vymlouvat nebudu. Musíme se snažit nedělat chyby vzadu, nějaký gól snad dáme.

Radek Šikola, trenér N. Vsi: Vzhledem k tomu, že jedeme na půdu soupeře, nečeká nás jednoduché utkání. Doma jsme Speřice na podzim zdolali pouze 1:0, navíc si ještě soupeř dal vlastní branku. Pokud se chceme poprat o konečné čtvrté místo, měli bychom nějaký ten bod získat.

Předpokládané absence – Speřice: Fukan, Martin Pohan ml., Boček (všichni zranění). N. Ves: T. Novotný II (dlouhodobé zranění), F. Nečas? (zranění).

KOUTY – HUMPOLEC
NE 16.30, r. Pojezný
Richard Chylík, trenér Koutů: Přijede k nám aspirant na postup do divize a to je pro nás motivace sama o sobě. Budeme se jim chtít vyrovnat a podat doma slušný výkon.

Ján Kubík, trenér Humpolce: Potřebujeme vyhrát. Pokud chceme myslet na postup. Je na nás, abychom ukázali, jaký je kvalitativní rozdíl mezi druhým týmem tabulky a předposledním. Na druhé straně se musíme mít na pozoru, v Koutech je malé hřiště, své dokáží udělat diváci. Soupeř určitě nebude odevzdaný, naopak bude nebezpečný.

Absence – Kouty: Stýblo, Coufal? (oba zranění), Semrád (služebně v Mexiku)). Humpolec: Nermut (osobní důvody).

V. MEZIŘÍČÍ B - PELHŘIMOV
NE 16.30, r. Petrlík
Petr Munduch, trenér V. Meziříčí B: Po minulém kole už máme jistotu záchrany, proto dostanou příležitost další mladí hráči. U našeho mladého kádru to zní možná úsměvně, ale chceme si vyzkoušet hráče na příští ročník. Pelhřimov má také mladý mančaft, ale kvalitní.

Pavel Regásek, trenér Pelhřimova: Těší mě, že se soupeř odpoutal ode dna tabulky. Slibuje to zajímavý, útočný zápas. Ideální pro nás by bylo, kdyby se posílil o hráče z prvního týmu, takové konfrontace potřebujeme. Snad se bude hrát na přírodní trávě. Umělý povrch by pro nás nebyl komplikací, ale fotbal by na tom nevydělal.

Absence – V. Meziříčí B: Simandl, Kafka (oba zranění). Pelhřimov: Rážek (zranění), Mazanec (pracovně v zahraničí).