Definitivu jejich nadvlády v nejvyšší okresní soutěži na Jihlavsku daly víkendové zápasy 24. kola. Už v sobotu lídr z Černíče deklasoval Batelov na jeho hřišti 5:0, a nedílnou součástí jeho postupového rozuzlení byl i nedělní mač druhých Puklic. Ty totiž narazily v Bítovčicích, kde prohrály 1:3, a tím ztratily jakoukoliv naději na první místo. V tabulce totiž dvě kola před koncem ztrácí sedm bodů!
V Černíči si tak mohli v neděli po obědě pochutnat na sladkém dezertu.

„Dozvěděli jsme se to hned, protože náš předseda Navrátil byl v Bítovčicích na zápase přítomen. Volali jsme si pak s klukama, a samozřejmě tím teď žijeme. Je to super," komentoval v neděli večer trenér Černíče František Distel.

Zároveň ale podotkl, že na jaře to bylo z pohledu jeho týmu malé trápení. „Mysleli jsme si, že to zvládneme v pohodě, ale opak byl pravdou. Nebylo to takové jako na podzim. Na jaře to už skřípalo, nebylo to ideální," ví kouč vítězného celku. „Přece jenom, v těch hlavách hráčů to bylo, že můžeme postoupit, a to je svazovalo, i když si to nechtěli připustit, tak byli pod tlakem," vidí Distel za výkyvy psychiku.

Nicméně i soupeři se na jaře vezli na podobné vlně. „Díky tomu, že i soupeři ztráceli, tak můžeme slavit už teď. Kdyby někdo chytl jaro, jako my podzim, tak by to bylo těžké," míní trenér Černíče.
Ta vybojovala historický postup do krajské soutěže. „Jsme za to velice rádi, kluci hodně chtěli. Je to obrovský úspěch pro Černíč, a hlavně pro předsedu Navrátila je to velká satisfakce, protože tím fotbalem žije," říká František Distel.

Co bude dál, to se prý uvidí v nejbližších dnech a týdnech. „Ještě jsme to neřešili. Uvidíme, jak to bude dál," komentuje kouč. „Ale jestli budu pokračovat jako trenér, tak budu chtít, abychom tam šli a hráli to s hráči, kteří si to vykopali. Rozhodně nejsem zastáncem toho, že se nakoupí hráči, kteří jen natáhnou ruku a budou chtít peníze. Takové hráče rád nemám, já chci hráče, kteří ten fotbal mají opravdu rádi a hrají ho zadarmo a srdíčkem. A před těma našima smekám, protože si brali dovolené, aby mohli hrát," reaguje Distel. „Pro nás teď bude důležité, abychom ten stávající kádr udrželi. Máme tam mladé kluky, ale i zkušené, kteří to dokážou stmelit. Strach bych z I. B třídy neměl a na podzim se ukáže, jak se s tím ten tým popere," doplňuje trenér.

Ten by byl zároveň nerad, aby se povedená sezona v závěrečných dvou kolech znehodnotila. „Teď si to budeme užívat, ale chceme to také důstojně dohrát. V pátek na tréninku se připravíme na sobotní domácí zápas, který budeme chtít vyhrát. Určitě bych odsoudil, kdyby to kluci slavili už v pátek. Ale myslím, že v tom nebude problém. Měli to srovnané celou sezonu, takže teď to snad nepokazí," věří svému týmu Distel.