Jejich A-tým jako vítěz loňského krajského poháru si zahrál celorepublikový MOL Cup. V něm dokázal v minulém týdnu zdolat po prodloužení divizní Pelhřimov, ale ve druhém kole nestačil na dalšího divizního soupeře z Vysočiny, Polnou, se kterou prohrál vysoko 6:1.

„Jsem z naší hry a výsledku hodně zklamaný. Hořeli jsme především v obraně, která hrála v tréninkovém tempu. Soupeři jsme většinu gólů darovali. Generálka se nám prostě nepovedla," smutnil po zápase chotěbořský kouč Josef Soural.

Právě z těchto důvodů musela letošní krajský pohár pod názvem Ježek Cup odehrát chotěbořská rezerva. Ta byla nalosována až do druhého kola a v něm se utkala s nováčkem I. B třídy Velkým Beranovem. Ten v prvním kole vyřadil átřídní Pohled po pokutových kopech a v pohárech zůstal při chuti i proti Chotěboři B. Začátek utkání byl sice vyrovnaný, ale míč měli více na kopačkách domácí. Aktivitu Velkoberanovští okořenili gólově před poločasem, kdy se prosadil Ganzwohl. Druhý gól přidal po přestávce Jonáš, a když po hodině hry musel chotěbořský trenér Jiří Turek stáhnout ze hry gólmana Chalupu (nevolnost – pozn. autora) bylo o výsledku prakticky rozhodnuto.

Chotěboři se sice jedenáct minut před koncem podařilo snížit zásluhou Dušana Čapka, ale na jeho trefu dokázal ještě odpovědět svým druhým gólem Jonáš a na konečných 4:1 pro Velký Beranov završil Molva.

„Domácí měli úvodní nápor, přesto jsme si dvě šance vypracovali, ale bohužel bez gólového efektu. Po hodině hry jsme museli kvůli nevolnosti střídat gólmana a to nám vůbec nepomohlo. Brali jsme to jako přípravu, přesto jsem ze hry a z výsledku hodně zklamaný. Měli jsme proměnit nějaké šance," řekl trenér chotěbořské rezervy Jiří Turek.