I. A TŘÍDA – SK. A
KOSTELEC – TŘEŠŤ 2:2
Domácím vyšel nástup. Po individuální akci Čekala šli brzdy do vedení, které mohl znásobit vzápětí Gabrhel, ale při úniku ho míč neposlouchal a Císař nakonec neměl starosti. Více ze hry pak měla Třešť, ovšem do žádných vyložených šancí se propracovat nedokázala.

A hned v úvodu druhé půlky hosté inkasovali podruhé. Po nádherné přihrávce Čekala se prosadil Fejt. Ale to bylo vše, co domácí ve zbytku utkání dokázali. Po chybě na levé straně přišel centr před branku, kde se z malého vápna prosadil Pavel Svoboda. Zanedlouho si Krejčí narazil míč středem hřištěa střelou zpoza vápna vyrovnal. V tu dobu měla Třešť hru ve své moci a mohla dokonat obrat, jenže v koncovce se trápila, a tak se body dělily.

„Hosté tím snížením dostali elán, zvýšili nasazenía ten konec zápasu ovládli. Zaslouženě vyrovnali, a my za tohoto stavu můžeme říci, že bod bereme. V jaké sestavě jsme byli, to byla katastrofa. Proto obrovský klobouk dolů před hráči, že to heroicky vybojovali,“ hodnotí kouč Luk David Votava.

„Jsem zklamaný, myslím, že jsme tam měli vyhrát. Oni neskutečně ve druhé půlce odešli. Sice jsme prohrávali 0:2, ale měli jsme to otočit. Jinak musím kluky pochválit, že to za takového stavu nevzdali,“ doplňuje trenér hostů František Cvach.

Góly: 3. Čekal, 55. Fejt – 64. P. Svoboda, 71. Krejčí. Rozhodčí: Voneš. ŽK: 4:0. Diváci: 90. Poločas 1:0. Kostelec: Žatečka (46. Novák) – Vavroušek, Lapeš, Gabrhel (30. Smejkal), Číhal – Procházka, Fejt, Flégr, Tomášek – Čekal (88. Stockinger), Doležal. Třešť: Císař – Tausch, J. Svoboda, Kodys, Krejčí – Nechvátal, J. Novotný, Kříž (57. Ivan), P. Svoboda – Bláha (78. Kantor), Rod.

Fotbalisté Rantířova (v bílém) prohrávali s Měřínem o gól, ale ještě do poločsu dokázali skóre vyrovnat.
Radu trenéra Eliáše si vzali hráči k srdci

ŽIROVNICE – TELČ 3:0
První šanci zápasu měli hosté, ale se střelou Párala si Švec poradil. Pak už převzali aktivitu domácí a vydrželo jim to do konce zápasu. Svoboda po trestném kopu Vodáčka pálil vedle branky, T. Hřebecký mířil do Vašiny. V 16. minutě už ale Žirovnice získala vedení, ujala se krásná střela Vodáčka z osmnácti metrů. Ještě do přestávky mohl skórovat Cajz, ovšem jeho pokus Vašina vyrazil na tyč. Na další góly tak došlo po změně stran. Po centru Vodáčka skóroval Vilímek, na 3:0 upravil čtvrthodiny před koncem J. Houška, který prostřelil závar těl před brankou. Ještě předtím měl jedinou šanci hostů Jančo, ale lob málo podebral, takže míč skončil v rukavicích Švece.

Góly: 16. Jakub Vodáček, 52. Vilímek, 74. J. Houška. Rozhodčí: Škorpík. ŽK: 2:2. Diváci: 100. Poločas: 1:0. Telč: Vašina – Kujal, Solař, Nosek, Páral, Havlík, Žákovský, Smejkal, Jančo, Matouš, Hejl.

CHOTĚBOŘ B – BEDŘICHOV 1:0
Chotěbořská rezerva byla po oba dva poločasy lepším týmem, ale nedařilo se jí vstřelit první branku. Dočkala se až v 78. minutě, kdy přišel centr z pravé strany, který propadl na malé vápno k Neuvirtovi. Ten pak propálil vše, co mu stálo v cestě. To domácí trochu uklidnilo, protože s blížícím se koncem zápasu byli nervóznější. Hosté se ještě snažili po obdržené brance s výsledkem něco udělat, ale domácí podržel brankář Chalupa.

Góly: 78. Neuvirt. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 1:1. Diváci: 95. Poločas: 0:0. Bedřichov: Šána – Mašek, Vaněk, Mareš, Novák – Pojer, Grepl, Lacina, Neuwirth – Vorálek, Göth.

H. BROD B – DOBRONÍN 2:2

V prvním poločase byl k vidění pohledný kombinační fotbal, a to zásluhou obou týmů. Domácí ale větším důrazem a dravým mládím zaslouženě soupeře přehrál a šel do dvoubrankového vedení. Oba góly byly jak přes kopírák. Kombinační ťukes před vápnem a Nedvěd na konci. Po změně stran se domácí zalekli vítězství, předvedli nejhorší výkon na jaře a Dobronín toho samozřejmě využil. Nejprve předvedl hrubou chybu Báča, který daroval balon Horáčkovi.

Ten obešel hráče a pelášil sám na gólmana a zakončil. Poté přišla skrumáž po rohovém kopu, domácí nezvládli míč odkopnout do klidných míst a Laňka mířil přesně. O body se tak oba soupeři podělili.

Góly: 15. a 28. Nedvěd – 74. Horáček, 83. Laňka. Rozhodčí: Soukupová. ŽK: 2:2. Diváci: 60. Poločas: 2:0. Dobronín: Kotrba – Smejkal, Sedláček, Cink, Laňka – Horáček, Štefko, Popsíchal, Zamazal (46. Svoboda) – Chramosta, T. Sedláček (46. Bořil).

I. A TŘÍDA – SK. B
ŠEBKOVICE – ČERNÍČ 2:1
Až na čtvrtý pokus se podařilo šebkovickým fotbalistům zvítězit. Ovšem záchranářský duel odstartovala lépe Černíč, kterou už ve třetí minutě poslal do vedení Lacina. Domácí však přispěchali s rychlou odpovědí, když po necelé čtvrthodině vyrovnal Přibil. Hosté nakopávali dlouhé míče a nejvíce hrozili z trestných kopů, při kterých se musel blýsknout Klubal. Tím udržel naději na plný bodový zisk. Živo bylo i před brankou hostí a Novák musel konečky prstů vytáhnout dvě přízemní střely Šebkovických. Rozhodnutí padlo krátce po návratu z kabin. Dvořák vyhrál osobní souboj s gólmanem Černíče a balon doklepl do sítě opět Přibil. Další šance na obou stranách zůstaly nevyužity.

Góly: 17. a 47. Z. Přibil – 3. Lacina. Rozhodčí: Masopust. ŽK: 3:3. Diváci: 85. Poločas: 1:1. Černíč: Novák – V. Leitkep, Beseda, Deutschar, M. Leitkep, Borkovec, Hajdík (66. Lacko), Janoušek, Lacina, Lovětínský, Čermák.

Fotbalisté Rantířova (v bílém) se doma s Měřínem o body spravedlivě rozdělili.
Skvělý víkend v I. B třídách. Bodovaly všechny celky