Třetí kolo fotbalového přeboru mužů proti sobě svede Sapeli Polná a Starou Říši. Oba týmy od krajského města si dají v neděli dostaveníčko na hřišti ve Stáji, kde je čeká sledované derby, které naposledy skončilo velkým překvapením a vítězstvím „Sapeláků" 2:0. Ti by se za podobný výsledek nezlobili, ovšem hosté si tentokrát nějaký ten bod odvézt chtějí.

Po dvou kolech na hřištích soupeřů disponuje nedělní hostitel šesti body, což nikdo nečekal. Mohou tedy jít fotbalisté Sapeli Polná do domácího derby (10.30) se Starou Říší s čistou hlavou? „No já si myslím, že určitě ano," tvrdí trenér Polné Jan Chramosta, který ale na druhou stranu ví, že určitá svázanost by roli hrát mohla. „Je to první zápas doma, takže fanoušci budou zvědaví, jestli to v těch prvních dvou utkáních nebyla náhoda. A navíc hrajeme proti velmi těžkému soupeři," doplňuje.

Sapeli už v minulé sezoně ale dokázali Starou Říši porazit. Tehdy se radovali z vítězství 2:0, které „upekli" ve velmi kombinované sestavě, o to překvapivější jejich triumf byl. A teď budou domácím chybět vykartovaný Rychtecký a ještě i Špendlíček. Podobná to situace. „Ale tohle bude úplně nový a jiný zápas," upozorňuje Chramosta, který zřejmě pošle na hřiště mladičkého Szabóa.

Nedělní dopolední derby by prý mělo být spíš taktickou bitvou. „Oba týmy se dobře znají a těžko na sebe něco budou vymýšlet. Říše hraje ten svůj styl a měnit ho bude těžko," míní Chramosta, s jehož slovy souhlasí i jeho staroříšský protějšek Luděk Kovačík.

„Hráči ví, co od sebe čekat. Bude to spíš o momentální formě a o tom, jak k tomu kdo přistoupí," doplňuje trenér hostů.

Podle Chramosty hodně napoví první trefa. „Ta si myslím rozhodne," říká kouč, který doufá, že to bude jeho tým, co skóruje jako první. „Bylo by dobré vyhrát domácí zápas, ale musím uznat soupeřovy kvality, takže i s bodem bych byl spokojený," uzavírá Chramosta.

Mnohem opatrnější než před třemi měsíci, kdy si Stará Říše jela do Stáje jen pro tři body, je v ambicích i Luděk Kovačík. „Oni doma neprohrávají a jejich malé hřiště nám moc nevyhovuje, s tím se musíme poprat," poukazuje Kovačík na možné nedělní překážky. „Jedeme ven, takže si chceme odvézt alespoň bod," dodává trenér hostů, který by měl mít k dispozici kompletní kádr.