V krajských soutěžích se bude hrát pouze torzo zápasů. Na rozdíl od předchozího víkendu začne MSFL a divize, ovšem jen na hřištích se způsobilým, v mnohých případech umělým povrchem. Na jarní premiéru a zahájení tuhých bitev o záchranu si opět bude muset počkat třetiligový Žďár nad Sázavou. Poslední celek MSFL se měl představit v Břeclavi. Na jih Moravy nakonec pocestuje až ve středu 24. dubna. „Samozřejmě mě to moc netěší, ale nedá se nic dělat. Místo zápasu budeme trénovat," řekl žďárský trenér Jozef Vanko.

Divize začne tento víkend pro tři týmy z Vysočiny. Třebíč v sobotu od 15.30 přivítá na své umělé trávě Otrokovice, ve stejný čas se představí nováček z Bystřice na hřišti vedoucí Líšně, o den později bude Pelhřimov hostit Bohunice.

Odložené zůstalo derby v Polné, kde měl Slavoj vyzvat Velké Meziříčí. „Už jsme se dohodli na náhradním termínu a utkání odehrajeme ve středu 1. května," řekl velkomeziříčský trenér Libor Smejkal, který, stejně jako polenský hrající kouč Tomáš Kaplan, dá svým svěřencům o prodlouženém velikonočním víkendu volno.

Na první květnový den si svoje utkání odložila i Vrchovina, která původně měla přivítat Vyškov v sobotu na umělé trávě ve Žďáře. „Ta možnost tam byla, ale nakonec jsme se rozhodli, že utkání raději odehrajeme na svém stadionu," řekl trenér Vrchoviny Richard Zeman.

Víkendové kolo krajských soutěží bylo odloženo už v úterý na předposlední červnový víkend, čímž se o týden prodlouží sezona. Z tohoto důvodu musely týmy, které chtěly zápas odehrát nyní, zaslat na STK souhlas. „Kluby hrající o postup či o záchranu se totiž odehráním tohoto zápasu mohou znevýhodnit, protože poslední hrané kolo už budou moci jen sledovat, zatímco jejich soupeři budou už před zápasem vědět, na čem jsou," řekl předseda krajské STK Pavel Pech.

I přes tuto skutečnost souhlasil s odehráním zápasu v krajském přeboru o záchranu bojující Pacov, který se jako host v neděli od 15 hodin představí na umělé trávě v Havlíčkově Brodě proti Chotěboři. Odehrají se i dvě utkání v I. A třídách a jedno v I. třídě dorostu.

Přehled mistrovských utkání na Vysočině najdete na straně 23 v rubrice Kam na fotbal.