V Novém Rychnově to přitom dlouho vypadalo na cennou výhru. Pacovu to svěřenci trenéra Cabúka usnadnili nedůsledností. I proto se teď se sedmnácti body krčí na předposledním místě tabulky!

V pátek se dohrávalo 16. kolo soutěže, ve kterém fotbalisté Dobronína vedli v Novém Rychnově po hodině hry 4:1. Jasný zápas, zdálo se. „Kluci dodržovali pokyny, všechno nám hrálo do noty," liboval si v tu chvíli kouč Gustav Cabúk.

Smolný gól

Jenže posledních třicet minut se pro hosty změnilo v černou můru. „My jsme si pak dali takový smolný gól, kluci si přestali věřit a nedokázali odehrát ani lehké balony. Oni měli i kliku, protože jeden kluk to trefil do šibenice, pět let takový gól nedá. A my jsme ještě za stavu 4:3 měli tři tutovky, kterými jsme jim mohli zlomit vaz. Ale ty jsme nedali, a domácí pak potrestali naši nedůslednost v bránění," říká trenér Dobronína.

Hosté tak skvěle rozjetý mač s posledním týmem tabulky ztratili a prohráli 4:5! „Tím jsme si zbytečně zkomplikovali cestu za záchranou. Bohužel nás o to připravil kolaps obrany. Stát se to může, ale ne s mančaftem, který je poslední," lamentuje Cabúk.

A psychika šla zákonitě dolů, což se promítlo i v nedělním utkání na půdě Pacova, který slavil vysokou výhru 6:2. „Kluci makali, ale první tři góly jsme si dali sami a strašně jim to tím ulehčili. Pak jsme sice snížili na 2:4, ale po pátém gólu bylo hotovo. Kluci byli i unavení, bylo to složité, protože se nám rozpadá i sestava. Prohra v Pacově mě ale tolik nemrzí, škoda je toho zápasu v Rychnově," ví šéf dobronínské lavičky. „My to teď musíme zlomit doma s Věžnicí," uzavírá Gustav Cabúk.