I. LIGA DOROSTU U19

DUKLA PRAHA – JIHLAVA 4:0

Do první velké šance se prodral Šrámek, pak měl Havlín další možnost skórovat, ale domácí jihlavské možnosti ustáli. A pak z první střely na branku udeřily. Pohlednou akci zakončil Ullman. Vzápětí měl na noze vyrovnání Růžička, ale mířil vedle. Dukla byla naopak přesná, a svou další příležitost znovu proměnila. „Ze dvou střel na bránu jsme dostali dva góly,“ kroutil hlavou kouč hostů Kamil Průša, jehož tým ještě v první půlce přežil jednu tutovku Dukly.

Druhá půlka byla podobná. Jihlava byla častěji na míči, ale v šestnáctce soupeře bezradná. To domácí čekali na brejky, a po dvou chybách hostů výhru pojistili. „Já jsem přesvědčený, že jsme byli herně lepší, ale bohužel na to se nehraje. Dostali jsme lekci z produktivity,“ jednoduše shrnul Průša. „Nám propadli hráči na krajích a nepovedlo se to klukům, o které bychom se chtěli opírat. Ale jen v tom pásmu nejblíž soupeřově brance. My jsme ji netrefovali, mířili jsme vedle. Oni to naopak proměňovali perfektně,“ dodává.

Góly: 26. Ullman, 35. Březina, 56. Rattay, 65. Kovernikov. Rozhodčí: Černý. Bez ŽK. Diváci: 100. Poločas 2:0. Jihlava: Lancman – Crha, Pojezný, Havlín, Lokvenc (46. A. Svoboda) – Křivánek, Trinh (68. Mirek Malata) – T. Svoboda, Růžička (74. Fila), Ritter – Šrámek.

I. LIGA DOROSTU U17

DUKLA PRAHA – JIHLAVA 2:1

V první půlce předvedli hosté solidní výkon, za který byli v jejím závěru nakonec odměněni krásným gólem. Savi od lajny poslal razantně míč na domácí branku, a ku překvapení všech skončil ve vzdálenější šibenici! „První polovina byla dobrá. Chtěli jsme je napadat nahoře, protože oni mají dobrou rozehrávku,a to se nám dařilo. Měli jsme více šancí, bohužel jsme je neproměnili,“ lamentoval trenér Vysočiny Michal Vávra.

A věděl proč. Po změně stran Dukla přidala a Kočí se dvěma brankami postaral o obrat. „Bohužel ve druhé půlce jsme odešli kondičně, na tom určitě musíme pracovat. Je škoda, že jsme opět prohráli. I když to herně není špatné, tak je potřeba, aby se nějaký zápas zvládl i výsledkově, aby to kluky povzbudilo do další práce,“ dodává kouč Jihlavy.

Góly: 47. a 79. Kočí – 44. Savi. Rozhodčí: Cichra. ŽK: 1:2. Diváci: 70. Poločas 0:1. Jihlava: Prchal – Fila (59. Zástěra), Vacek, Luňáček, Došek (46. Jiránek) – Hlaváč (54. Jiroušek), Savi, Nehyba, Franěk – Šimon (69. Pavlík), Němeček.