Staré sportovní klišé praví, že poslední krok bývá ten nejtěžší. Fotbalisté, vedení klubu i fanoušci by se tak měli spojit a napnout společně síly k otevření postupové brány. „Očekáváme zaplněný stadion a rekordní návštěvu," netají tiskový mluvčí FC Vysočina Miroslav Fuks.

Zájem o utkání proti Třinci rozhodně umocnilo skvělé vítězství v Brně a skutečnost, že liga je opravdu na dosah. Po šesti letech marných pokusů… „Všichni věříme, že hráči zopakují i v sobotu velmi dobrý výkon z Brna," doufá Fuks.

Činovníci proto touží po co nejbouřlivější kulise v ochozech. Pro fanoušky tak chystají některá vylepšení. „V sobotu otevřeme veškeré pokladny a brány stadiónu už v půl čtvrté. Rád bych zdůraznil, že zájemci o zhlédnutí důležitého utkání nemusí mít obavy z nedostatku vstupenek, neboť do prodeje zařadíme i vstupenky do ochozů k stání," prozrazuje Fuks.

Příchozí navíc budou mít možnost využít i jindy uzavřený vstup z ulice Evžena Rošického v prostoru mezi hřištěm s umělou trávou a budovou bazénu. „Jelikož se jedná o novinku, tak lze očekávat, že právě zde bude procházet nejmenší počet diváků," nabízí Fuks pohodlnější vstup do hlediště.

Na oplátku vedení FCV žádá fanoušky: „Pevně věříme, že v sobotu zažijeme skvělý zápas ve výborné atmosféře. Bylo by skvělé, kdyby ochozům našeho stadionu dominovala žlutá barva dresů, triček, kšiltovek či podsedáků. Přijďte tedy ve žlutém či s výraznými doplňky této barvy! Navíc bude uvnitř klubového časopisu připravena čistě žlutá dvojstrana, která poslouží choreo-grafii při nástupu týmů."

Významu utkání odpovídá rovněž slavnostní předprogram. Úvod utkání obstarají MISSky FC Vysočina a choreografie Fanklubu. „Klub v současnosti pracuje na posílení sortimentu a kapacit občerstvení. Navíc předzápasovou atmosféru zpříjemní od 16 hodin vystoupení kapely Major Major," upřesňuje nabídku pro fanoušky Fuks.

Pomohou fankluby

O významnou diváckou podporu má však Vysočina postaráno už nyní. Po celý víkend se v areálu jihlavského fotbalového stadionu uskuteční mezinárodní turnaj v malé kopané, kterého se zúčastní fankluby fotbalových týmů z Česka a ze Slovenska.

Představí se celkem dvanáct mužstev, včetně například fanoušků Sparty a Slavie. Patronem ojedinělého klání fanoušků se stal brankář Jaromír Blažek.

A právě účastníci tohoto turnaje budou mít velkou motivaci pomoci svými hlasivkami Vysočině k dosažení mety. Při nedělních utkáních se totiž mohou týmy přesunout z vedlejší na hlavní hrací plochu stadionu. „Přesun na hlavní hřiště bude možný pouze v případě, že si jihlavští fotbalisté v sobotu opravdu zajistí postup do Gambrinus ligy," uvedl Fuks.

Amatérští fotbalisté tak mají významný důvod fandit Vysočině bez ohledu na svoji klubovou příslušnost. Podpoří jihlavské fotbalisty i domácí publikum?