Trenér Luděk Klusáček se svými asistenty Romanem Kučerou, Markem Zúbkem a Milanem Bokšou naordinoval fotbalistům každodenní třífázový trénink. Po úvodní, spíše zahřívací, šestidenní fázi tak nyní budou hráči pracovat na nabírání fyzického fondu.

Hned první týden přípravy přinesl v týmu nečekané změny. Z trojice nových hráčů už trénují pouze dva, Slovák Ľupták se zalekl konkurence a vrátil se zpět do vlasti. Koncem týdne pak jihlavskou kabinu opustil i útočník Jakub Teplý.

Jedenadvacetiletá naděje dostala nabídku od Táborska, kde se pokusí prosadit do druholigového kádru. Pokud se mu to podaří, bude v jižních Čechách hostovat do konce jarní sezony.

V sobotu dopoledne sehráli jihlavští hráči první modelové utkání roku. Zasáhli do něj, s výjimkou rekonvalescenta Jungra a lehce nemocného Tomáše Kučery, všichni hráči, kteří usilují o dres prvoligového týmu pro jaro.

Podobný konec tréninkového bloku čeká na Vysočinu i tento týden. V sobotu v 11 hodin už ale jihlavské fotbalisty čeká ostřejší test. Na umělé trávě Na Stoupách si poměří síly s druholigovým Znojmem.

Jihlava už zná rovněž jména soupeřů, kteří ji prověří na soustředění v Turecku, kam výprava odletí poslední lednovou sobotu. V Antalyi stráví Vysočina osm dnů, během nichž sehraje tři přípravné zápasy proti zahraničním soupeřům. Na úvod to bude 2. února FK Illjičivec Mariupol, jemuž po podzimu náleží poslední čtrnáctá příčka ukrajinské ligy. O dva dny později Jihlava změří síly s osmým celkem dánské Superligy Esbjerg fB. Na sobotu 7. února je pak naplánován duel proti sedmému týmu rumunské ligy FC Botosani.