Od poloviny listopadu loňského roku až do začátku března se po celém okrese hrála Zimní liga mládeže ve fotbale. Ta navazovala na předchozí úspěšný ročník. Tentokrát se v různých halách na Jihlavsku odehrálo dohromady deset turnajů. Mladší přípravky se utkaly třikrát, starší přípravky odehrály pět turnajů, starší a mladší žáci hráli jednou.

Jihlavský pilot Martin Prokop.
Z ledu na rozžhavený písek. Prokop zahájil další sezonu

„Každého turnaje se zúčastnilo šest týmů, které jsou ve stávajících soutěžích OFS Jihlava. Jen v turnaji starších žáků byl počet doplněn o tým Třeště z krajské soutěže, protože nebyl od některých týmů zájem. Z šedesáti přihlášených mančaftů došlo k jediné, dopředu avizované omluvě z důvodu nemocí a malého počtu hráčů mladších přípravek. Místo Černíče tak bylo doplněno náhradníkem,“ nastiňuje předseda Komise mládeže OFS Jihlava Karel Kříž.

„Také musím zmínit spolupráci s Komisí rozhodčích OFS, že všechny turnaje byly obsazeny kvalifikovanými sudími. Jen na jeden turnaj se sudí nedostavil, i když byl obsazen,“ doplňuje.

PŘES ČTYŘI STA HRÁČŮ

Karel Kříž měl velkou radost, že Zimní ligu si kluby oblíbily a nadějní fotbalisté si tak mohli dlouhé čekání na jarní soutěže zkrátit halovými turnaji. „Pochvalu zaslouží zúčastněné týmy na všech turnajích, včetně možných náhradních zájemců, na které se nakonec nedostalo. Turnajů se zúčastnilo při průměrném počtu sedmi hráčů v každém týmu kolem 420 mladých zájemců o fotbal,“ potěšilo Kříže, který ale ví, že situace v mládežnickém fotbale není růžová.

„Jako většina OFS, tak i naše soutěže se potýkají s nedostatkem týmů především u mladších a starších žáků, a také týmů dorosteneckých,“ dodává.

Veškeré náklady, pronájmy hal, rozhodčí, a další potřebné věci k pořádání Zimní ligy ve výši kolem pětatřiceti tisíc korun byly hrazeny Nadačním fondem KFS Vysočina pod vedením jeho předsedy Miroslava Vrzáčka. „Za to jistě Nadačnímu fondu KFS patří velký dík ze strany našeho okresního svazu,“ uzavírá Kříž.

Cizinec má po incidentu v obchodním domě zlomenou ruku a naražená žebra.
Nejsem zloděj, brání se cizinec. Byl prý napaden