Možná bych si přál jiného soupeře než Pohled, ale je to takhle, a my to musíme zvládnout a vyhrát, protože podzim se nám nepovedl. A já doufám, že jsme si tu smůlu vybrali, že budeme kompletní, a v tabulce se na poklidný střed tabulky dostaneme," komentuje trenér Jan Chramosta.

JSOU V OČEKÁVÁNÍ

O hodinu později se bude servírovat první derby! Bedřichov přivítá na svém hřišti rezervu Slavoje Polná. „Hned derby s Polnou, a já jsem sám v očekávání, protože příprava neproběhla podle představ. Výsledkově se sice povedla, ale účast na trénincích nebyla optimální. My ale chceme navázat na podzimní výkony, a když se to povede, budeme spokojení," říká kouč Sokola Stanislav Muzikant. „Bedřichov bude těžký soupeř, ale to budou všichni. My musíme začít co nejdřív sbírat body, a doufám, že to bude hned na Bedřichově. Pozitivní je, že bude dost hráčů, protože áčko hraje až v neděli. Ale ještě nevím, koho nám půjčí," doplňuje trenér hostujícího „béčka" Miroslav Tobolka.

Program týkající se Jihlavska ve skupině a uzavře nedělní mač v Lukách, kde se od 15.30 představí Kamenice. „Jsme čtvrtí od konce, takže je důležité, abychom co nejdříve nasbírali nějaké body, a musíme je sbírat hlavně doma. S Kamenicí to bude ale těžké. Na podzim jsme tam odehráli velmi dobrý zápas, ale to jsme byli ještě ve formě. Ale přípravné zápasy šly herně nahoru, tak snad to vyjde," přeje si loucký lodivod Zdeněk Hlávka.

POTŘEBNÁ VÝHRA

V I. A třídě skupině B se také hned na úvod jara střetnou dva celky z Jihlavska. Telč se chystá na Rantířov, a naopak. „Kompletní nebudeme, ti hlavní tahouni nám budou chybět, takže si nebudeme moc vyskakovat. Ale na začátku jara máme lehčí soupeře ze spodku, takže určitě nechceme s Rantířovem prohrát. Budeme hrát spíš odzadu a doufat, že se povedou nějaké brejky," má jasno trenér Telče Josef Jančo. „Tam to bude těžké," ví kouč Rantířova Josef Láznička, že nedělní derby bude pro jeho tým složité. „My jsme ve svízelné situaci. Motáme se vzadu a máme těžký začátek. Budeme potřebovat každý bod, já věřím, že nějaký získáme, a brzy se vyšplháme do klidného středu," plánuje Láznička.

Od 15.30 se v neděli začne hrát o premiérové letošní body také v Třešti, kde se představí Nové Syrovice. „Využijeme umělku, ale abych pravdu řekl, tak soupeře neznám. Žádný krásný fotbal to asi nebude, ale my potřebujeme bodovat, to je priorita," má jasno trenér domácích Radek Nápravník, který svému týmu v boji o záchranu věří. „Soutěž chceme udržet, a jsem přesvědčený, že to je hratelné," dodává.