Zabojovali. Ne příliš dobře se vyvíjelo páteční utkání jihlavské Vysočiny s Olomoucí. V pátém kole Gambrinus ligy tvrdili hosté v prvním poločase muziku, dostali se do vedení, minimálně dvě další tutovky zlikvidoval skvělý Jaromír Blažek v domácí brance. Po přestávkové rošádě v sestavě se výkon domácích hráčů rapidně zlepšil a nakonec Vysočina dokázala alespoň vyrovnat. V nejvyšší soutěži je tak Jihlava stále bez porážky!

Měla to být cesta k prvnímu tříbodovému zisku v soutěži. Nakonec se domácí oprávněně radovali z další remízy. Páté v soutěži, počtvrté v řadě v poměru 1:1. „Bod je pro nás málo, ale musíme být za něj rádi," vyjádřil lapidárně pocit z konečného výsledku kouč Jihlavy František Komňacký.

Olomouc se totiž navzdory kritizovaným výkonům z minulých kol představila v Jihlavě jako kombinačně sehraný, rychlostně skvěle vybavený a především sebevědomý tým.

Kromě úvodních chvil duelu v první pětačtyřicetiminutovce Hanáci kralovali. „V první půli jsme nevypadali dobře. Nechali jsme Olomouci příliš mnoho prostoru, lehce nás přehrávali, bylo štěstí, že jsme nakonec prohrávali jen 0:1," uznal domácí lodivod.

Posun k lepšímu přinesl poločasový tah kouče Komňackého. Chybujícího Lukáše Kryštůfka nahradil Tomáš Kučera, který vnesl svěží vítr do ofenzivní hry Vysočiny. „Dokázali jsme hru vyrovnat, možná jsme byli i lepší. Pár nadějných situací jsme tam ale nevyřešili dobře," mrzelo trenéra Vysočiny. Nešťastným byl po utkání zcela určitě především záložník Marek Jungr, který ani z vyložených pozic nedokázal trefit prostor mezi tyčemi.

Za svoji snahu po vyrovnání byli domácí nakonec odměněni. Jako správný kapitán spasil svůj tým Stanislav Tecl. „Situace při standardkách trénujeme, tohle byla jedna z nich," přiznal úspěšný střelec. „Venca Koloušek to dobře kopnul, dostal jsem se tam, kde jsem měl být, a vyšlo to parádně."

Přestože se může zdát další remíza ztrátou, hráči Vysočiny zaslouží za výkon ve druhé půli absolutorium. Především proto, že po promarnění hned několika tutovek a přes rychle ubíhající čas nezpanikařili, dokázali se prosadit a alespoň jeden bod zachránit. „Jsem ohromně rád, že jsme to takhle zvládli," těšilo Tecla. „Nesložili jsme se, v kabině jsme si o poločase vyříkali, co děláme špatně, a druhý poločas jsme myslím ovládli naprosto jednoznačně. Škoda, že se nám to nepodařilo otočit úplně, ale bod po takovém průběhu je dobrý." Další utkání sehraje Vysočina v neděli na stadionu v Mladé Boleslavi, poté bude následovat čtrnáctidenní reprezentační přestávka.