Patriku, zhodnoťte výhru nad Běloruskem.
Neřekl bych, že nás něčím překvapili. Byli jsme připravení na to, že budou mít rychlý přechod do útoku, že budou hrát na brejky, což předváděli hned od začátku. Možná nám trvalo pár minut, než jsme se přizpůsobili. Ale zápas jsme měli pod kontrolou, do ničeho výrazného jsme je nepustili. Myslím, že jsme mohli dát i víc gólů.

Lišilo se to utkání něčím oproti výhře 1:0 nad Běloruskem v Ostravě?
V přípravě jsme si zápas ukazovali, samozřejmě jsme se k němu vrátili. Bylo to hodně podobné. V Ostravě jsme nebyli špatní ani směrem dopředu, akorát jsme neproměnili šance, tentokrát jsme je využili. Myslím, že jsme vyhráli docela v poklidu.

Čeští fotbalisté porazili Bělorusko. Gólová radost Patrika Schicka a Tomáše Wiesnera.
Změny pomohly. Mladík a hvězda vedli Čechy k vítězství nad Bělorusy

Od které chvíle jste si byl jistý, že vyhrajete?
Na hřišti jsem měl celou dobu pocit, že zápas kontrolujeme. Myslel jsem si, že přidáme další gól, což se potvrdilo. Byl jsem relativně v klidu.

První gól jste dal, na druhý nahrál. Jak se udály tyto situace?
Při voleji jsem měl první myšlenku, že míč pošlu z jedničky na zadní tyč. Mohl jsem to uklidit víc k tyči, aby si brankář na balon nesáhnul. Ale zapadlo to tam. A druhá situace? Já si rád navádím míč na střed na levačku, ale soupeři byli celý zápas hodně u sebe, takže tam nebyl prostor na střelu ze střední vzdálenosti. Ale jak byli u sebe, tak se utvořil prostor na přihrávku na Adama Hložka.

Kazaň
Kde hrají Schick a spol.? Kreml, zima, konina. Tak se žije v tatarském Hrnci

Dal jste sedmnáctý gól v reprezentaci a dotáhl se na Antonína Panenku a Tomáše Skuhravého. Kam míříte?
Je hezké být v takové společnosti. Řekl bych, že jsem se tam přiblížil relativně rychle. V reprezentaci mi to celkem pálí, chci v tom pokračovat. Přidat ještě hodně dalších gólů.