JUNIORSKÁ LIGA

JIHLAVA – ZLÍN 4:2

Hosté si přivezli do Jihlavy brankáře Rakovana, který zdejší podmínky dobře zná z nedávného působení ve Vysočině, ale na víkendový návrat nebude moc rád vzpomínat. Čisté konto totiž neudržel moc dlouho. Již v 2. minutě se opřel do míče Svatík a Rakovan na jeho pokus neměl nárok. Stejně tak po další čtvrthodině, když zakončoval Pavlík, a bylo to už 2:0.

Tisková konference FC Vysočina Jihlava.
FC Vysočina v očekávání: v Jihlavě vyhlížejí nového akcionáře i první ligu

Domácí byli dál nebezpeční, ale dostávat do hry se začal i Zlín, kterému se povedlo snížit. Po Svatíkově faulu ve vápně proměnil penaltu Slaměna. Ale netrvalo dlouho a bylo to znovu o dvě branky. Zásluhu na tom měl znovu Pavlík, který pálil bezchybně a zaznamenal svou druhou trefu v utkání.

Hostům pomohla přestávka, po které se rozhodli zadělat na drama. Pět minut stačilo Nečasovi, aby z velkého úhlu propálil Dutku v jihlavské brance. To vlilo Zlínu novou krev do žil a byl směrem dopředu odvážnější. Dutka ale svůj tým držel. A když už to vypadalo, že tlak vyrovnání přinese, dostali se před Rakovanovu svatyni domácí, a Mašić hráče Jihlavy uklidnil čtvrtým gólem.

„Zaznamenali jsme velmi dobrý vstup do utkání. Dařilo se nám i nadále a už v 16. minutě to bylo 2:0. Navíc jsme neproměnili i další dobré příležitosti. Poté se však soupeř zvedl a v prostřední části zápasu se hra srovnala. Zlín měl lepší začátek druhého poločasu, snížil na rozdíl jedné branky, a poté byla patrná jeho snaha o vyrovnání, ovšem my jsme tuto pasáž utkání zvládli. Sehráli jsme povedené utkání a jsem rád, že jsme zvítězili,“ zhodnotil kouč jihlavské juniorky Michal Kadlec.

Dukla Jihlava. Ilustrační foto.
Dukla udolala Slavii a jde na Litoměřice, Třebíč nestačila na Havířov

Góly: 2. Svatík, 16. Pavlík, 38. Pavlík, 78. Mašič – 34. Slaměna (PK), 50. Nečas. Rozhodčí: Matějček – Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: 2:0. Diváci: 80. Poločas 3:1. Jihlava: Dutka – Vašíček (65. Karmazín), Vedral, Svatík, Dujmović - Pavlík, Kolčava, Sargsyan (55. Urbánek), Řezáč – Mašić (81. Časta), Jawo (90. Mory).

Ostatní výsledky: Třinec - Karviná 1:5, Slovácko - Sigma Olomouc 0:2, Ostrava - Brno 1:1.