Tabulkové sousedy dělí jediný bodík, navíc nejbližší soupeři v dostizích za záchranou již mírně odskočili. Pro Jihlavu zítřejším zápasem odstartuje důležitých třináct dnů, ve kterých se popasuje se třemi stejně ohroženými celky.

Než však dojde k soubojům s pražskou Duklou a Příbramí, měli by jihlavští fotbalisté odrazit dotírající Olomouc. V sobotním domácím duelu s Hanáky k tomu budou mít výbornou příležitost.

Oba zítřejší protivníci získali zatím na jaře jediný bodík. Hanáci remizovali v prvním kole s Bohemians, poté ale prohráli v Brně a doma s Plzní. Té navíc podlehli ve středu v pohárovém utkání 2:4 na západě Čech. Přípravu na souboj v Jihlavě tak měli Hanáci kratší, navíc narušenou dlouhým cestováním.

Duel v Jihlavě bude statisticky soubojem druhého nejhoršího útoku s druhou nejslabší obranou. Olomouc nedokázala skórovat už dvě stě osmnáct minut, ale na Vysočinu zamíří s nebezpečným rychlíkem Aidinem Mahmutovičem.

Zajímavé mohou být jeho souboje s domácím stoperem Jiřím Krejčím, který v obou jarních zápasech, ve kterých nastoupil, zavinil pokutový kop proti svému týmu. „V obou případech to domácí útočník udělal šikovně, podle mého to penalty moc nebyly," mrzí Krejčího. „Předpokládám, že Sigma bude především bránit a spoléhat právě na Mahmutoviče a jeho rychlost. Musíme být hodně obezřetní."

Do sestavy Hanáků výrazně „promluvil" už minulý týden sudí Lerch. Ano, ten, který ovlivnil průběh duelu Vysočiny v Jablonci.
Olomouc by měla být oslabena o proti Plzni vyloučenému obránci Radakovičovi, naopak kapitánu Vepřekovi (který nedávno strávil půlrok v Jihlavě) byla Lerchem čtvrtá žlutá karta umazána. Hrát ale může i Hála, který měl být po druhé žluté kartě vyloučen, což Lerch neudělal. „Přesto je naše situace špatná, stále na Jihlavu ztrácíme bod," mrzí Vepřeka.

Svěřenci Michala Hippa sice tento týden disciplinární komisi nezaměstnávali, hodně práce ale s nimi měli lékaři. Na marodce jsou Marek, Marcin, Mišůn, Klíma a Novotný.

Odhodlání ale hráčům Vysočiny nechybí. „Všichni věříme, že už se to musí jednou zlomit," uvedl na klubovém webu Krejčí. „Přece není možné, aby soupeři měli pořád tolik štěstí a dávali nám góly kolikrát z ničeho. Jsem přesvědčen, že naše kvalitní hra se už musí prosadit a góly začneme dávat i my."