Zbývá opravdu „maličkost". Jenže příbramští fotbalisté dokázali poslední dva zápasy v Jihlavě vyhrát. Naposledy odjížděli z Vysočiny Středočeši s prázdnou téměř přesně před třemi lety, když 25. května podlehli domácím 0:3.

Trenérský triumvirát Jinoch, Čuhel, Kadlec týmu před utkáním věří. „Nemyslím si, že by nám měl nadcházející zápas nějak svazovat nohy. Hráči hrají enormně důležité zápasy celé jaro. V sobotu budou mít stejnou motivaci a touhu po vítězství, jako měli s Brnem, Zlínem, na Dukle či v Mladé Boleslavi," domnívá se jeden z trenérů Michal Kadlec.

Jihlavané vstupují do důležitého finiše v nejlepší pozici ze všech konkurentů. Při shodě výsledků jim zítra záchranu zajistí i pouhá remíza. Jakou zvolí Vysočina taktiku? „Nechceme se ohlížet na ostatní ligové zápasy, a hodláme jít za třemi body a tím i jistotou záchrany," má jasno Kadlec.

Příbram je emotivními záchranářskými duely značně ošlehaná. Její zázračná vzedmutí v závěrečných zápasech sezony jsou pověstná. Zdálo se, že podobně se zachovají Středočeši i letos. Po zimě byli poslední s pouhými osmi body, v průběhu jara se však vyšplhali mimo sestupové bahno. V posledních třech kolech se ale stroj na body zastavil.

Tým od Litavky prohrál se Spartou, na Dukle i před týdnem se Zbrojovkou. Příbramské tak může spasit pouze šest bodů ze závěrečných dvou zápasů. A to ještě nebudou mít jistotu udržení.

Naději však Příbram stále má, a nebude tak radno soupeře podcenit. „Příbram na jaře prokazuje herní zlepšení oproti podzimní části. Čeká nás hodně nepříjemný soupeř, který hrozí z kvalitně zahrávaných standardních situací a z rychlých brejků," varuje Kadlec.

Poslední utkání sezony v Jihlavě začíná v sobotu v 17 hodin.