První jarní výhra. Skvěle zvládli jihlavští fotbalisté utkání důležité utkání na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích. Podobně sestupem ohroženého domácího nováčka porazili 3:1. Dvěma brankami se na tom podílel kapitán Vaculík, pojistku přidal Mešanovič.

Skóre z jeho tří čtvrtin určily pokutové kopy. Jestliže jsou dlouhodobým ligovým průměrem necelé dvě penalty na celé kolo, diváci v Českých Budějovicích viděli hned tři v jednom utkání.

Dvě z nich zahrával kapitán Vysočiny Lukáš Vaculík, který dokázal, podobně jako jeho domácí kolega Jiří Kladrubský, své příležitosti proměnit. „Byl jsem mezi hráči určenými na exekuci, věřil jsem si, tak jsem si vzal míč a vzal to na sebe," popsal po utkání dění na hřišti Vaculík, který obě své střely z pokutového puntíku namířil k pravé tyči Křížkovy branky.

Mezi jeho zásahy se vešla i penaltová trefa domácího Kladrubského, ale dění na hřišti od začátku dirigovali hostující fotbalisté. „Už dlouho se nám nestalo, že bychom měli tak výrazné držení míče. Domácí byli hodně nervózní," všiml si Vaculík.

Vyšší kvalitu soupeře uznal i trenér Dynama František Cipro: „Vysočina byla lepší, nastřelila ještě tyč (Marcin) a břevno (Kukoľ), přehrávala nás ve středu hřiště. Nestíhali jsme ani zachytávat jejich rychlý přechod do útoku."

Jihlavští dominovali hře, což jim usnadňovala i evidentní pasivita budějovických borců. „Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali udržet naši hru a nepřipustili tu budějovickou silovou. Kdyby domácí začali nakopávat míče, bylo by to pro nás mnohem těžší," ocenil výkon svých hráčů trenér Jihlavy Luděk Klusáček.

Výsledek sice opravdu hodně ovlivnily penaltové situace, ale sudí při nich nechyboval. „Především náš druhý faul, to byla od Machovce klukovina. To se snad nestává ani v nižších soutěžích nebo u mládeže," nepolemizoval s rozhodčím Cipro.

„Bez ohledu na dvě proměněné penalty jsme si i tak vypracovali dostatek gólových příležitostí, abychom duel rozhodli," přidal se Klusáček.

To dokázala i situace z dvaasedmdesáté minuty. Po rozehraném dlouhém přímém kopu z hloubi pole hlavičkoval nebezpečně Krejčí, jehož střelu Křížek ještě stačil vyrazit, štírek Mešanovič ale dokázal situaci dohrát a šikovnou dorážkou stvrdil tři body pro Vysočinu.

„Naše výhra byla zcela zasloužená," těší Klusáčka. „Hráči udrželi po celé utkání koncentraci a z našeho pohledu velmi důležité utkání jsme zvládli."