I. A TŘÍDA – SK. A
BEDŘICHOV – KOSTELEC 1:2
Hosté začali katastrofálně. Brankář Novák špatně odhadl centr domácího Janáka, a místo nad branku si míč srazil do sítě – 1:0 pro Bedřichov. Gólman Kostelce své zaváhání záhy odčinil, protože domácí byli při chuti a vytvořili si dvě veliké šance. Ty ale Novák zlikvidoval. A pak přišlo vyrovnání. Fejt nejdřív tutovku zahodil, to se vyznamenal Šána. Ovšem na křížnou střela Číhala už nedosáhl. V závěru poločasu se Kostelec na chvíli usadil před brankou Bedřichova, zahrával několik rohů, ale rozdílová branky nepadla, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Domácí se pokoušeli vzít vedení zpět hned v první minutě druhé části. Hosté zaspali a zhluboka si oddechli, když se za Novákem rozezvučelo břevno. S přibývajícím časem se více do hry dostávali hosté, a těm se také povedlo derby rozhodnout. Přesný centr Doležala uklidil na místo určení Číhal. Zbytek utkání si Kostelec zkušeně pohlídal.

Góly: 2. Janák – 32. a 63. Číhal. Rozhodčí: Soukupová. ŽK: 1:0. Diváci: 100. Poločas 1:1. Bedřichov: Šána – Mašek, Paulík, Mareš (86. Fuxa), Poul – Neuwirth, Grepl, Pokorný, Janák – Kolman (73. Dvořáček), Novák. Kostelec: Novák – Číhal, Procházka (33. Vavroušek), Doležzal, Nikodým – Fejt (80. Neděla), Hrubeš, Flégr, Lapeš – Kružík, Čekal (61. Tomášek).

Ilustrační foto.
Na Vysočině padl teplotní rekord z roku 1967

MÍROVKA – TŘEŠŤ 2:3
Mírovka měla raketový vstup do utkání, kdy už ve třetí minutě ji dostal do vedení Němec po autovém vhazování prodloužení míče Lacinou. Jenže domácí se radovali z vedení pouze dvě minuty, to brejkovou situaci zakončil J. Svoboda.

Mírovce vrátil vedení Bláha, který se dobře orientoval v pokutovém území hostů. Osm minut před poločasem vyrovnal hostující Lacina pravděpodobně z ofsajdové pozice. Rozhodnutí padlo hned po přestávce, kdy domácí brankář Berky vyrazil trestný kop a P. Svoboda měl jednoduchou úlohu – 2:3. vyrovnat mohl Bláha, ale jeho pokus Kousal zneškodnil, na druhé straně se vyznamenal i Berky.

Góly: 3. Němec, 23. Bláha – 5. J. Svoboda, 37. Lacina, 49. P. Svoboda. Rozhodčí: Bílek. ŽK: 1:3. Diváci: 110. Poločas: 2:2. Třešť: Kousal – Tausch, Novotný, J. Svoboda, Kodys – M. Lacina (56. Nechvátal), Krejčí, Gutvald, P. Svoboda – Bláha (80. Ivan – 88. Kubala), Rod.

TELČ – H. BROD B 0:2
V první půlce se hrálo hodně opatrně, spíše ve středu hřiště. Až v 29. minutě se ukázali hosté, tvrdá střela skončila na břevně. Pak se pokusil udeřit domácí Páral, ale pálil nad branku. Do poločasu se už nic zásadního nestalo.

Ve druhé části rezerva Brodu zahrozila, ale včasný zákrok obránce Telč zachránil. Hosté byli lepší a nebezpečnější, ale překonat Vašinu se jim nedařilo. Telč se mohla dostat do hry dvěma brejky, které ale vyřešila bídně. Hosté se přece jen dočkali, když jim vyšly narážečky ve vápně a Kubát nezaváhal. Telč hru otevřela, a v závěru neuhlídala po standardce rychlý výpad, kterým pečetil výhru hostů Mrázek. „Nám trochu odchází forma. Pár lidí není, ale celkově nikdo nevyčnívá. Je to i tím, že nikdo netrénuje,“ povzdechl si trenér Telče Josef Jančo.

Góly: 78. Kubát, 90. Mrázek. Rozhodčí: Šetek. ŽK: 1:0. Diváci: 148. Poločas 0:0. Telč: Vašina – Kudláček (25. E. Smejkal), D. Smejkal, Nosek, Všohájek – Nechvátal (46. Matouš), žákovský, Páral, Jančo – Klobas (77. Kujal), Havlík.

CHOTĚBOŘ B– DOBRONÍN 2:2
Domácí byli prvních třicet minut lepší a kombinačnější, což vedlo ke dvěma brankám. Nejprve dorazil Běloušek centr ze strany, následně přímý volný kop poslal do šibenice Janda. Ovšem do poločasu, po nedorozumění domácí obrany, snížil Novotný. Po změně stran měl soupeř více fyzických sil, a hlavně se více tlačil k tomu, aby s výsledkem něco udělal. Povedlo se mu ale pouze srovnat v 67. minutě.

Čechomor Kooperativa tour 2017
Čechomor míří na Vysočinu. Nabídne novou sestavu i známé hity

Góly: 15. Běloušek, 30. F. Janda – 41. Novotný, 67. Laňka. Rozhodčí: Kubeš. ŽK: 2:1. Diváci: 60. Poločas: 2:1. Dobronín: Kotrba – Macek, Cink, Novotný (69. Diňa), Laňka – Štefko, Svoboda, Pospíchal, Chramosta – Zamazal (46. Smejkal), Horáček (89. Petruš).

I. A TŘÍDA – SK. B
ČERNÍČ – DUKOVANY 0:1
V první půlce měli optickou převahu domácí a nejblíže ke gólu měl Lovětínský, který ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Jednou zahrozili i hosté, ale Novák byl pozorný. Ve druhé části hra spadla do podprůměru, a diváci se moc nebavili. Černíč vsázela na nakopávané balony, a s tím si dukovanští zadáci dokázali poradit. A když už se zdálo, že se body spravedlivě rozdělí, vyšla hostům standardka a hlavičkující Kunc zařídil svým barvám šťastnou výhru. „Jako by nám chyběla kondice. Chybí náboj, je to málo z naší strany. S tím výkonem z druhé půlky nemůžeme počítat, že budeme bodovat,“ lamentuje kouč Černíče František Distel.

Gól: 89. Kunc. Rozhodčí: Kopřiva. ŽK: 0:1. Diváci: 80. Poločas 0:0. Černíč: M. Novák – V. Leitkep, Dokulil, Solař, M. Leitkep – Borkovec, P. Novák (90. Jileček), Janoušek, Lacina – Lovětínský, Čermák.