Nováček Náměšť-Vícenice, který se po šesti letech vrací do elitní soutěže na Vysočině, pojede bojovat o body do Jaroměřic.

Velmi zajímavý duel by se mohl odehrát i v Havlíčkově Brodě, jenž chystá útok na přední pozice. Jeho ambice otestuje v prvním kole čtvrtý tým posledního ročníku, Sapeli Janovice. Stejně jako Náměšť se do I. A třídy v roce 2006 pakovala Chotěboř a i ona se letos vrací. V obnovené premiéře vyzve Novou Ves.

K zajímavé rošádě došlo v I. A třídě. Vedení SK Přibyslav se rozhodlo „přestoupit" ze skupiny A do sousední B. To je neobvyklý krok, protože v minulosti chtěly zainteresované kluby hrát mermomocí skupinu A, o které se tradovalo, že je snazší.

„Chtěli jsme změnu a poznat zase jiné soupeře," zaznělo z přibyslavského tábora. Zda bude tým hrát i v „moravské" skupině o čelo tabulky, může naznačit hned úvodní zajímavý duel ve žďárském Herálci. Své místo potom vymění s fotbalisty Slavoje Pezag Třešť, kteří novou soutěž ochutnají poprvé v domácím střetnutí se Speřicemi.

V I. B třídě se objeví pět nováčků. Tři z nich jsou absolutní, Leština z Havlíčkobrodska, rezerva Velké Bíteše ze Žďárska a Polná B z Jihlavska. Nový Rychnov a Rokytnice, která postupuje až ze třetího místa okresního přeboru na Třebíčsku, už bétřídní zkušenost mají.