A zase porážka… Fotbalisté Jihlavy ve 13. kole první ligy prohráli v Brně zásluhou gólu Davida Paška 0:1, a nevyužili tak možnost odpoutat se od spodních příček tabulky. Naopak, v případě pondělního bodového zisku Bohemians Praha 1905 v dohrávce proti Mladé Boleslavi se Vysočina propadne na předposlední příčku.

Oba protivníci si uvědomovali důležitost vzájemného souboje, ale na hřišti se více dařilo domácím. Fotbalisté Zbrojovky byli častěji u míče a snažili se tvořit hru. A také se dostali do první slibné šance. Kroupa sklepl míč na rozběhnutého Paška, který protáhl brankáře Blažka.

O Jihlavě nebylo na útočné polovině dlouho vidu ani slechu, přesto mohla po půl hodině hry udeřit. Masopust využil chybné rozehrávky Skaláka a zamířil si to přímo na Hladkého bránu. Brněnský brankář však dobře vyběhl a jeho střelu z bezprostřední blízkosti lapil.

Uhodit mohlo i na druhé straně. Lutonský se opřel do míče a jeho pokus těsně minul branku. „Bylo to bojovné a nikoliv pohledné utkání. Pro nás je ale strašně důležité, že jsme i třetí zápas doma zvládli a získali tři body. Díky tomu jsme se posunuli do lepších pozic v tabulce. Ale nutností je získávat nějaké body i venku," citovala agentura ČTK slova spokojeného trenéra Brna Václava Kotala.

Druhý poločas začal svižnou střelou kapitána Zbrojovky Zavadila, jenž se opřel do míče z hranice velkého vápna a kousíček chyběl, aby zkušený záložník rozvlnil síť. Posléze hlavičkoval v tísni Lutonský.

Pak se dlouho nic nedělo a na obou stranách byla vidět nepřesnost za nepřesností. V 72. minutě však náhle přišel klíčový okamžik zápasu. Pašek si naběhl na přesný centr Skaláka a přesnou hlavičkou uklidil míč do sítě.

Doposud nevýrazná Jihlava se v závěru vrhla do útoku a snažila se o vyrovnání. To mohlo přijít pět minut před koncem, ale parádní střelu Masopusta zneškodnil skvělým zákrokem brankář Hladký. „Když bylo třeba, podržel nás brankář Hladký. Celkově si myslím, že pondělní výsledek odpovídá a výhru jsme si zasloužili," dodal Kotal.

Podobně utkání hodnotil i kouč Jihlavy František Komňacký. „Domácí dle mého názoru vyhráli zaslouženě, hráli agresivně, vypracovali si dobré šance a jednu z nich proměnili. Chtěli jsme se pokusit o závěrečný tlak, ale chyběla nám přesnost v rozehrávce a v kombinační hře. Máme o čem přemýšlet, byl to takový líný fotbal," povzdechl si trenér týmu, který venku nevyhrál poosmnácté za sebou a z posledních šesti ligových zápasů u soupeřů získal jediný bod.