Stará Říše kádr před novým divizním ročníkem omladila a nový hráči společně s těmi zkušenými dostali hned na začátku pořádnou lekci. V Hodoníně prohráli vysoko 1:6. „My jsme zlobili jen ze standardek, jinak jsme neměli naději na úspěch," uznal trenér Luděk Kovačík, jehož tým hrál v poli druhé housle a už do poločasu nabral dvoubrankové manko (1:3).

A to narůstalo i ve druhé části. „Dělali jsme strašné chyby, neobsazovali jsme hráče a tři góly dostali do prázdné branky. Byl tam absolutní chaos. Oba krajní beci nestíhali, takže do vápna pořád létaly centry ze stran," postěžoval si kouč Staré Říše, kterému se nelíbil i fakt, že jeho svěřenci nedokázali pokrýt špílmachra Polácha. „Bohužel středoví hráči nedodrželi, co měli. On si tam dělal, co chtěl, a byl rozhodující faktor. Oni byli prostě lepší," uznal Kovačík. „Ale vědu z toho neděláme. Kluci se musí otrkat," dodává.

Fotbalisté Slavoje Polná zahájili sezonu v neděli na svém hřišti, a novému trenérovi Michalu Lovětínskému udělali radost. Nejen výhrou 2:0 nad Tasovicemi, ale také předvedenou hrou. „V úvodní půlhodince jsme si vytvořili dost šancí, a jen škoda, že jsme vedli jen 1:0," reagoval kouč Slavoje, jehož tým se ještě do poločasu postaral o dva důležité momenty. „Pak nám rozhodčí vyloučil po sporném zákroku Bednu, a my to museli trochu změnit, takže jsme začali hrát víc z bloku," nastiňuje Lovětínský první zásadní zásah do hry.

Tím druhým byl druhý gól Urbánka, který nedbal na to, že jeho tým hraje v oslabení. „Bylo důležité, že jsme ho dali. Klukům jsme pak v kabině říkali, ať hrají v klidu a čekají na brejky, a oni to zvládli parádně. Soupeře jsme do žádné šance nepustili," potěšilo šéfa lavičky.

Slavoj tedy mohl slavit výhru 2:0. „Jsme spokojení, že jsme to i v deseti zvládli. Kluci to odmakali, byla tam vidět bojovnost a vůle to chtít zvládnout. Podali dobrý výkon a my jsme si takový začátek přáli," uzavírá Michal Lovětínský.