Lídr I. B třídy skupiny A v sobotu vyrazí na hřiště čtvrté Kamenice nad Lipou, která je před svými fanoušky hodně silná. „Oni jsou díky naší ztrátě s Černovicemi na prvním místě v tabulce domácích zápasů a po pěti zápasech bez ztráty klopýtli až v Cerekvi, takže jsme si vědomi jejich síly," říká trenér Luk nad Jihlavou David Votava.

Odpojit vagónek

Jeho tým se ale konkurenta v boji o postup nebojí. „Na druhou stranu my jsme nejlepší venku, máme soupeře dobře přečteného a myslím, že by se mohl hrát i otevřený fotbal, že nebudou domácí jen bránit a bude se hrát nahoru dolů, což by nám mohlo vyhovovat," říká kouč hostů a doplňuje: „Chceme tam vyhrát a odpojit další vagónek z toho vláčku. Pokud se nám to povede, budeme v boji o postup už jen tři a já doufám, že se nám to povede a v dalších kolech se soustředíme už jen na Cerekev a Košetice."

Luka by měla do Kamenice odjet i v tom nejsilnějším možném složení. „Kádr je stoprocentní. Ještě se rozmýšlím nad několika změnami v základní sestavě, i když nejsou bezpodmínečně nutné. Uvidíme těsně před zápasem," uzavírá Votava.

Série pravdy

Telč je před nedělním utkáním v Hrotovicích v trochu jiné pozici. Je čtvrtá a na svého soupeře má ztrátu jediného bodu, na vedoucí Vrchovinu B jí schází tři. Navíc během měsíce sehraje čtyři utkání, která zřejmě rozhodnou. „Čeká nás série pravdy, která ukáže, jestli zůstaneme ve hře o postup. A podle mě máme momentálně silný mančaft, který se chce o to poprat," poukazuje na blížící se zápasy s Želetavou, Starčí a Vrchovinou B.

I proto má kouč Jiří Nerad před víkendovým zápasem jasno. „Troufnu si říci, že možná i bod pro nás bude ztrátou. My tam chceme vyhrát," tvrdí.

Udělat první úspěšný krok a udržet se v kontaktu prý půjde jen v případě zodpovědného výkonu. „Budeme stavět na disciplíně, to je bod číslo jedna a klíčový faktor úspěchu," má jasno Jiří Nerad. „Je tam veliké hřiště a to by naší kombinační hře mohlo vyhovovat. Musíme si dát pozor na jejich útočnou sílu, na druhou stranu my máme poměrně kvalitní defenzivu, takže by to mohl být hezký fotbal. Bývá tam i bouřlivá kulisa, tomu nesmíme podlehnout," dodává trenér Telče.